AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Mentor
Valued Mentor
sjg
Posts: 534
Registered: ‎09-29-2010
Message 1 of 6 (270 Views)
Accepted Solution

Survey Figures with screening

270 Views, 5 Replies
02-22-2013 01:03 PM
I have a small site survey created using a database with figures, I created a sheet xrefed in both my existing conditiions and my proposed site, I change plot style of existing to a 50% screening, but the survey figure linework seems to be ignoring the plot style. There is other linework with the existing conditions file that are just polylines, same layers but plot as expected with screening.
Steve Goessling
Land Consultants
Civil3D 2013
Windows 7, 64 bit
Intel i7 2600 @ 3.40Ghz
16 GB RAM
Nvidia Quadro 600

I've confirmed this issue and have shown test results showing that this is a 2013 bug, and it has been fixed in 2014.  I didn't encounter it in 2012 either.

 

Post here: Re: Screening Survey Figures

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,730
Registered: ‎09-15-2010
Message 2 of 6 (264 Views)

Re: Survey Figures with screening

02-22-2013 01:16 PM in reply to: sjg

I had a very similar issue with a pesky property iron symbol that I had to go into the styles to fix.

We have all colors etc. bylayer but an incorrect layer had been assigned in our case.

Long story short what shoud've been an easy layer manager toggle was anything but.

 

See what's happening in Figure Prefix DB for that code? In source dwg.

 

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Valued Mentor
Valued Mentor
sjg
Posts: 534
Registered: ‎09-29-2010
Message 3 of 6 (259 Views)

Re: Survey Figures with screening

02-22-2013 01:24 PM in reply to: Jay_B
Everything looks as it should. Forgot to mention that this project is being done in 2013.
Steve Goessling
Land Consultants
Civil3D 2013
Windows 7, 64 bit
Intel i7 2600 @ 3.40Ghz
16 GB RAM
Nvidia Quadro 600
*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,730
Registered: ‎09-15-2010
Message 4 of 6 (229 Views)

Re: Survey Figures with screening

02-22-2013 02:52 PM in reply to: sjg

Couple more thoughts.

 

If you go to source dwg & select problem Survey Figure_Rt click_Figure Properties_Object Style_Edit Style_Plan view direction _display tab_Component type_Figure Lines. (Properties set here will trump the Fig Prefix DB & Layer Manager properties.)

 

Select same figure & regular "properties" Pallete. Everything check here?

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Valued Mentor
Valued Mentor
sjg
Posts: 534
Registered: ‎09-29-2010
Message 5 of 6 (170 Views)

Re: Survey Figures with screening

02-25-2013 12:35 PM in reply to: Jay_B

Yeah everything is set to Bylayer and everything looks fine in the Properties.

Steve Goessling
Land Consultants
Civil3D 2013
Windows 7, 64 bit
Intel i7 2600 @ 3.40Ghz
16 GB RAM
Nvidia Quadro 600
Contributor
C3D-Nash
Posts: 17
Registered: ‎06-04-2012
Message 6 of 6 (87 Views)

Re: Survey Figures with screening

11-14-2013 10:27 AM in reply to: sjg

I've confirmed this issue and have shown test results showing that this is a 2013 bug, and it has been fixed in 2014.  I didn't encounter it in 2012 either.

 

Post here: Re: Screening Survey Figures

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.