AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
doni49
Posts: 2,012
Registered: ‎12-22-2012
Message 1 of 4 (94 Views)
Accepted Solution

Survey Figure Point Order Problem

94 Views, 3 Replies
10-08-2013 01:02 PM

Hi all!

 

Some time ago, did some work on a survey project.  When I imported the points and allowed it to connect them to create feature lines, I found that some of the shots had been taken in the wrong order producing some very odd shapes.  See the attached "BEFORE" image.

 

I changed the point order in the figure definition and then saved the changes back to the survey database.

 

Now a couple of months later, I'm working on the design side of this project.  I've opened a NEW dwg file and then opened the survey DB.  When I add the figures to the dwg file, they look the way they did before I made my changes.  But the original survey dwg file still looks good (see the attached "AFTER" image).

 

I'm absolutely certain that after I changed the figures, I updated the survey DB.  But just to be sure, I right-clicked on one of the figures that's now once again showing as bad and clicked on "Update Survey from Drawing".  I figured that way, I wouldn't have to rely on my memory.  Then I closed the Survey DB and reopened my new dwg file, opened the Survey DB and add figures to drawing.  They still show the figures wrong.

 

I've also attached both dwg files.

 

Anyone have any ideas?

 

TIA!

 

P.S. There seems to be an issue with file size/number of files.  I'll post the Survey file in a reply message.

Don Ireland



If a reply solves your issue, please remember to click on "Accept as Solution". This will help other users looking to solve a similar issue. Thank you.






Forum links:
AutoCAD 2013/2014/2015
AutoCAD 2010/2011/2012

AutoLISP, VB and other AutoCAD customization


Civil 3D General
Civil 3d Customization


Other Helpful links:
My File is too large to post or I can't post it due to privacy issues!

Wel we got it figured out here.  Still no idea what caused it in the first place but it's fixed.

 

Somehow the survey DB had both the old and new feature line definitions -- but in the survey dwg file, only the new ones were showing up.  We found that the new file had both.  I deleted the old feature lines from the survey DB and everything looks good now.

*Expert Elite*
doni49
Posts: 2,012
Registered: ‎12-22-2012
Message 2 of 4 (91 Views)

Re: Survey Figure Point Order Problem

10-08-2013 01:07 PM in reply to: doni49

Here is the survey file.

Don Ireland



If a reply solves your issue, please remember to click on "Accept as Solution". This will help other users looking to solve a similar issue. Thank you.






Forum links:
AutoCAD 2013/2014/2015
AutoCAD 2010/2011/2012

AutoLISP, VB and other AutoCAD customization


Civil 3D General
Civil 3d Customization


Other Helpful links:
My File is too large to post or I can't post it due to privacy issues!
*Expert Elite*
doni49
Posts: 2,012
Registered: ‎12-22-2012
Message 3 of 4 (78 Views)

Re: Survey Figure Point Order Problem

10-08-2013 01:23 PM in reply to: doni49

Wel we got it figured out here.  Still no idea what caused it in the first place but it's fixed.

 

Somehow the survey DB had both the old and new feature line definitions -- but in the survey dwg file, only the new ones were showing up.  We found that the new file had both.  I deleted the old feature lines from the survey DB and everything looks good now.

Don Ireland



If a reply solves your issue, please remember to click on "Accept as Solution". This will help other users looking to solve a similar issue. Thank you.






Forum links:
AutoCAD 2013/2014/2015
AutoCAD 2010/2011/2012

AutoLISP, VB and other AutoCAD customization


Civil 3D General
Civil 3d Customization


Other Helpful links:
My File is too large to post or I can't post it due to privacy issues!
Mentor
cbaildon001
Posts: 165
Registered: ‎06-28-2008
Message 4 of 4 (66 Views)

Re: Survey Figure Point Order Problem

10-08-2013 08:03 PM in reply to: doni49

I've found that if you make some changes by any method except 'processing linework' and then afterwards 'process linework' again, that you will get two figures in the database.

One correct one where you had made the manual edits and one as it was originally by processing the linework again.

Caleb Baildon
Surveyor
Opus International Consultants Ltd
Greymouth, New Zealand
Civil3D 2015 - Windows7 64bit
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.