AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
RyanMach
Posts: 7
Registered: ‎12-07-2012
Message 11 of 16 (377 Views)

Re: Surfaces Not Updating

02-06-2013 08:45 AM in reply to: troma

Nothing has been promoted like you explained and everything has a shortcut icon.  I have attached the plan view and profile to show what i am talking about.  In the plan view the area clouded was added to my surface but on the profile that area is not being drawn.

*Expert Elite*
troma
Posts: 2,524
Registered: ‎05-21-2008
Message 12 of 16 (371 Views)

Re: Surfaces Not Updating

02-06-2013 08:56 AM in reply to: RyanMach

Does the clouded area show up in plan in the profile drawing?

 

Try deleting the profile and drawing it again.  Not the whole profile view, just the one profile.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

*Expert Elite*
jmayo
Posts: 3,001
Registered: ‎11-13-2006
Message 13 of 16 (361 Views)

Re: Surfaces Not Updating

02-06-2013 09:25 AM in reply to: RyanMach

If you select the profile do you see a autocad grips on all of the segment endpoints? If so this indicates that the profile lost it's link to the surface and you would need to resample the surface profile.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
Active Member
RyanMach
Posts: 7
Registered: ‎12-07-2012
Message 14 of 16 (353 Views)

Re: Surfaces Not Updating

02-06-2013 09:56 AM in reply to: troma

Yes the clouded area shows up in the profile drawing.  Tryed drawing just the one profile with no luck.  I also tryed drawing a whole new profile from scratch and that seemed to work. really weird and frustrating.

New Member
clicker10
Posts: 2
Registered: ‎01-15-2010
Message 15 of 16 (99 Views)

Re: Surfaces Not Updating

07-17-2014 07:59 PM in reply to: RyanMach

GOT IT!  I keep the properties thingy open.  If you select the surface in your profile view, there is an option to choose either static or dynamic updating.  Whaalaa!!

 

 

Contributor
tgicam
Posts: 18
Registered: ‎03-03-2007
Message 16 of 16 (82 Views)

Re: Surfaces Not Updating

07-18-2014 06:03 AM in reply to: RyanMach

What version of Civil 3D are you using?  I sounds like the same issue we had with 2013 and 2014SP1.  We would dref the surface and dref the alignment and then sample the drefed surface (not dref the surface profile).  We had to toggle the profile from dynamic to static and back again to get the profile to update when the surface changed to get it to update.  At first is seemed like drawings that were created with older versions (2011) of C3D and saved as 2013.  2014 SP2 appear to have fixed this iussue.

 

Craig

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!