AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
239 Posts
11 Kudos
Registered: ‎07-07-2006
Post 1 of 7

Surface Table Names

358 Views, 6 Replies
07-06-2011 04:29 AM

Hi, 

Is there a way for a table linked to a surface (ie. a volume table) to display the surface name in the header? There seem to be no options to do so and copy/pasting <[surface name]> into the header text box just returns a number, oddly.

I will have upwards of 40 surfaces and I don't want to have to manually edit each one!

 

Seems like a bizarre and simple omission seeing as the tables are dynamically linked to the surface anyway.

 

Any ideas?

 

Cheers,

 

Kevin

table.png

*Expert Elite*
6,207 Posts
173 Kudos
Registered: ‎11-18-2006
Post 2 of 7

Re: Surface Table Names

07-06-2011 09:02 AM in reply to: ksorsby

I ran into that issue once.  Unfortunately, I found no good way to do it.

 

For me, it wasn't too bad, because I only had a couple of Surfaces, so I created a Table Style for each one.  I wouldn't want to do that for 40 Surfaces, though...

Sinc
Distinguished Contributor
239 Posts
11 Kudos
Registered: ‎07-07-2006
Post 3 of 7

Re: Surface Table Names

07-06-2011 10:03 AM in reply to: Sinc

I thought as much. I'm going to file this one under Half-Baked Functions That Autodesk Can't Be Bothered To Sort Out.

 

Cheers,

 

Kevin

 

*Expert Elite*
6,207 Posts
173 Kudos
Registered: ‎11-18-2006
Post 4 of 7

Re: Surface Table Names

07-06-2011 10:27 AM in reply to: ksorsby

Yeah, there's an awful lot of C3D that falls into the "half-baked" category....

 

It gets frustrating.  But on the flip side, it's possible to do an incredible amount of high-quality work in a very short time frame with this software, even in its current "half-baked" state.  So if it ever gets "fully baked", it should be pretty awesome...  :smileywink:

Sinc
Mentor
214 Posts
13 Kudos
Registered: ‎10-04-2012
Post 5 of 7

Re: Surface Table Names

12-19-2012 09:16 PM in reply to: Sinc

Plus one... Please ADD!!

Civil 3D 2015 (SP2)
Win 7 Pro x64 -DELL Precision Workstation T3500
Intel Xeon 3.3GHz (w3680) -24Gb Ram
NVIDIA Quadro 2000 (1GB)
ceethreedee.com
Valued Contributor
55 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-16-2012
Post 6 of 7

Re: Surface Table Names

01-03-2013 03:58 AM in reply to: ceethreedee.com

can you insert a field into the table style? use object. then name... just guessing at this point

Windows 7 64
Intel Core i7 2.0 GHz 2.0 GHz
8 GB RAM
Nvidia GeForce GTX460M
Civil 3D 2012 SP2.1
Distinguished Contributor
239 Posts
11 Kudos
Registered: ‎07-07-2006
Post 7 of 7

Re: Surface Table Names

01-04-2013 02:23 AM in reply to: d1of2

There's no option or dropdown that I can see to enter anything other than text into the header text component editor.

 

It's a royal PITA when you've got a lot of tables lying around.

 

Kevin

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!