AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
ksorsby
Posts: 228
Registered: ‎07-07-2006
Message 1 of 7 (337 Views)

Surface Table Names

337 Views, 6 Replies
07-06-2011 04:29 AM

Hi, 

Is there a way for a table linked to a surface (ie. a volume table) to display the surface name in the header? There seem to be no options to do so and copy/pasting <[surface name]> into the header text box just returns a number, oddly.

I will have upwards of 40 surfaces and I don't want to have to manually edit each one!

 

Seems like a bizarre and simple omission seeing as the tables are dynamically linked to the surface anyway.

 

Any ideas?

 

Cheers,

 

Kevin

table.png

*Expert Elite*
Sinc
Posts: 6,207
Registered: ‎11-18-2006
Message 2 of 7 (324 Views)

Re: Surface Table Names

07-06-2011 09:02 AM in reply to: ksorsby

I ran into that issue once.  Unfortunately, I found no good way to do it.

 

For me, it wasn't too bad, because I only had a couple of Surfaces, so I created a Table Style for each one.  I wouldn't want to do that for 40 Surfaces, though...

Sinc
Distinguished Contributor
ksorsby
Posts: 228
Registered: ‎07-07-2006
Message 3 of 7 (313 Views)

Re: Surface Table Names

07-06-2011 10:03 AM in reply to: Sinc

I thought as much. I'm going to file this one under Half-Baked Functions That Autodesk Can't Be Bothered To Sort Out.

 

Cheers,

 

Kevin

 

*Expert Elite*
Sinc
Posts: 6,207
Registered: ‎11-18-2006
Message 4 of 7 (307 Views)

Re: Surface Table Names

07-06-2011 10:27 AM in reply to: ksorsby

Yeah, there's an awful lot of C3D that falls into the "half-baked" category....

 

It gets frustrating.  But on the flip side, it's possible to do an incredible amount of high-quality work in a very short time frame with this software, even in its current "half-baked" state.  So if it ever gets "fully baked", it should be pretty awesome...  :smileywink:

Sinc
Mentor
ceethreedee.com
Posts: 184
Registered: ‎10-04-2012
Message 5 of 7 (196 Views)

Re: Surface Table Names

12-19-2012 09:16 PM in reply to: Sinc

Plus one... Please ADD!!

Civil 3D 2014 (SP2)
Win 7 Pro x64 -DELL Precision Workstation T3500
Intel Xeon 3.3GHz (w3680) -24Gb Ram
NVIDIA Quadro 2000 (1GB)
ceethreedee.com
Valued Contributor
d1of2
Posts: 55
Registered: ‎05-16-2012
Message 6 of 7 (169 Views)

Re: Surface Table Names

01-03-2013 03:58 AM in reply to: ceethreedee.com

can you insert a field into the table style? use object. then name... just guessing at this point

Windows 7 64
Intel Core i7 2.0 GHz 2.0 GHz
8 GB RAM
Nvidia GeForce GTX460M
Civil 3D 2012 SP2.1
Distinguished Contributor
ksorsby
Posts: 228
Registered: ‎07-07-2006
Message 7 of 7 (153 Views)

Re: Surface Table Names

01-04-2013 02:23 AM in reply to: d1of2

There's no option or dropdown that I can see to enter anything other than text into the header text component editor.

 

It's a royal PITA when you've got a lot of tables lying around.

 

Kevin

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.