AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
jlerari11
Posts: 3
Registered: ‎01-11-2013
Message 1 of 4 (153 Views)

Section label sets - civil 3d 2013

153 Views, 3 Replies
09-05-2013 09:48 AM

I'm trying to figure out where to control the section label sets that are attached to the section "entities" when I create multiple section views.  It seems to default to 'standard' for all entities sampled.  I have created the section label sets that I would like to use for each entity, eg. subgrade, finished grade etc., but don't know where to select it when sections are created.  I can get desired results by selecting each entity in a section view individually, but it's very tedious since I will have over a hundred sections views to show with 3 entities sampled each.  These sections were created from sample lines across multiple surfaces and not from a corridor.  It seems logical that the section label set would be tied to the section style, but I don't think it is.  The only thing the section style seems to control is the layer and a name, it's nearly useless.   Any help would be greatly appreciated!

Mentor
john.mckenzie
Posts: 224
Registered: ‎12-19-2006
Message 2 of 4 (146 Views)

Re: Section label sets - civil 3d 2013

09-05-2013 10:12 AM in reply to: jlerari11

you click on a grid line then right click with mouse. go to section view group properties.

 

this will allow you to change each sampled surface like below.

Capture1.PNG

 

You can also do this for the sampled existing grade when you create multiple views in a very similar fashion.

Capture.PNG

 

Mentor
john.mckenzie
Posts: 224
Registered: ‎12-19-2006
Message 3 of 4 (144 Views)

Re: Section label sets - civil 3d 2013

09-05-2013 10:13 AM in reply to: jlerari11

the key here is to change the section view GROUP properties. it will hold these settings for all the sections using that surface in the entire group.

Mentor
john.mckenzie
Posts: 224
Registered: ‎12-19-2006
Message 4 of 4 (137 Views)

Re: Section label sets - civil 3d 2013

09-05-2013 10:27 AM in reply to: john.mckenzie

lastly,

 

right click on section view and set the defaults this will set the default and give you one less to modify when you go to the section group modification method described above.

 

Capture2.PNG

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.