AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
Pointdump
Posts: 1,010
Registered: ‎11-24-2009
Message 1 of 8 (204 Views)
Accepted Solution

Screen Encroachments

204 Views, 7 Replies
09-12-2013 07:58 AM

Real_Estate_2.PNG

Fighting for pixels as I play with 2014. Didn't the Command Line used to be part of the lower status bar? I can move that to another monitor, but is there a better way?

And what about the Tab and the View Box? I don't remember them being in the way on 2010. Can I get rid of them?

 

Dave


Dave Stoll
Mohave Valley, Arizona

Intel Core i7-3820QM 3rd Generation Quad Core 2.7 GHZ CPU
16 GB DDR3 RAM ( 2 DIMM ) / 180 GB SSD
Nvidia GeForce 650M Graphics w/2 GB Memory
Windows 7 Professional 64 bit / AutoCAD Civil 3D 2014/2015

1. Options: Display File Tabs -> uncheck

2. DisplayViewCubeIn2D -> OFF

3. You can either turn off the command widow or make it transparent.

 

Cheers,

 

Peter Funk

Autodesk, Inc.

 

(Upgrade to Windows 7x64)

1)  The Command line can still be resized and docked to the left, right, top, or bottom or floated anywhere on either screen as previous, but it's not anchored to the bottom by default any longer.

 

2) Drawing Tabs were a popular addin previously, now they're part of AutoCAD.  Turn them on or off in Tools > Options > Display > Window Elements > Display File Tabs  (or use the Sysvar which I don't know off the top of my head)

 

2b) Immediately under the Drawing Tabs, are the new Viewport Controls  Tools > Options > 3D Modeling > Display the Viewport Controls

 

3) I believe the ViewCube has been "ON" by default since it's introduction.  Tools > Options > 3D Modeling > Display the Viewcube.  (sysvar NAVVCUBE)

*Expert Elite*
wfberry
Posts: 1,935
Registered: ‎09-05-2006
Message 2 of 8 (196 Views)

Re: Screen Encroachments

09-12-2013 08:21 AM in reply to: Pointdump

Every thing is still the same.  Just drag it to where you want it.  It may take a few trys, however.

 

Bill

 

 

Employee
peterfunkautodesk
Posts: 720
Registered: ‎08-25-2009
Message 3 of 8 (192 Views)

Re: Screen Encroachments

09-12-2013 08:29 AM in reply to: Pointdump

1. Options: Display File Tabs -> uncheck

2. DisplayViewCubeIn2D -> OFF

3. You can either turn off the command widow or make it transparent.

 

Cheers,

 

Peter Funk

Autodesk, Inc.

 

(Upgrade to Windows 7x64)



Peter Funk
Autodesk, Inc.

*Expert Elite*
nestly2
Posts: 1,951
Registered: ‎04-22-2013
Message 4 of 8 (191 Views)

Re: Screen Encroachments

09-12-2013 08:30 AM in reply to: Pointdump

1)  The Command line can still be resized and docked to the left, right, top, or bottom or floated anywhere on either screen as previous, but it's not anchored to the bottom by default any longer.

 

2) Drawing Tabs were a popular addin previously, now they're part of AutoCAD.  Turn them on or off in Tools > Options > Display > Window Elements > Display File Tabs  (or use the Sysvar which I don't know off the top of my head)

 

2b) Immediately under the Drawing Tabs, are the new Viewport Controls  Tools > Options > 3D Modeling > Display the Viewport Controls

 

3) I believe the ViewCube has been "ON" by default since it's introduction.  Tools > Options > 3D Modeling > Display the Viewcube.  (sysvar NAVVCUBE)

*Expert Elite*
Pointdump
Posts: 1,010
Registered: ‎11-24-2009
Message 5 of 8 (183 Views)

Re: Screen Encroachments

09-12-2013 08:41 AM in reply to: wfberry

Hi Bill,

 

Where I'd like to drag the Command Line is onto the Lower Status Bar. That doesn't seem to be possible. For now, I've just set it to Two-Lines and those fade in a few seconds. Irritating, but I'll get used to it.

 

As for the Tab at the top, I just found out how to get rid of it:

View Tab >> User Interface Panel >> File Tabs

 

Real_Estate_3.PNG

 

As for the View Box, I'm still working on that one. I don't need it for 2D Wireframe, the vast majority of my work. If I can get rid of the UCS Arrows, I should be able to get rid of the View Box. I persevere.

 

Dave


Dave Stoll
Mohave Valley, Arizona

Intel Core i7-3820QM 3rd Generation Quad Core 2.7 GHZ CPU
16 GB DDR3 RAM ( 2 DIMM ) / 180 GB SSD
Nvidia GeForce 650M Graphics w/2 GB Memory
Windows 7 Professional 64 bit / AutoCAD Civil 3D 2014/2015
*Expert Elite*
Pointdump
Posts: 1,010
Registered: ‎11-24-2009
Message 6 of 8 (178 Views)

Re: Screen Encroachments

09-12-2013 08:48 AM in reply to: peterfunkautodesk

Thanks everybody! That did it!

 

Dave


Dave Stoll
Mohave Valley, Arizona

Intel Core i7-3820QM 3rd Generation Quad Core 2.7 GHZ CPU
16 GB DDR3 RAM ( 2 DIMM ) / 180 GB SSD
Nvidia GeForce 650M Graphics w/2 GB Memory
Windows 7 Professional 64 bit / AutoCAD Civil 3D 2014/2015
Employee
peterfunkautodesk
Posts: 720
Registered: ‎08-25-2009
Message 7 of 8 (174 Views)

Re: Screen Encroachments

09-12-2013 08:51 AM in reply to: Pointdump

You can't drop it on to the lower status bar, but you can do this:

1. Un Maximize Civil 3D

2. Drag the command line to where the status bar was (when Maximized)

3. Re-Maximize Civil 3D

 

It won't be perfect, but it should be pretty close

 

Regards,

 

Peter Funk

Autodesk, Inc.



Peter Funk
Autodesk, Inc.

*Expert Elite*
Pointdump
Posts: 1,010
Registered: ‎11-24-2009
Message 8 of 8 (149 Views)

Re: Screen Encroachments

09-12-2013 09:44 AM in reply to: peterfunkautodesk

Thanks Peter. I tried it, and that kinda works, but I think I'll just move it around and find where it's least in the way.

 

Dave


Dave Stoll
Mohave Valley, Arizona

Intel Core i7-3820QM 3rd Generation Quad Core 2.7 GHZ CPU
16 GB DDR3 RAM ( 2 DIMM ) / 180 GB SSD
Nvidia GeForce 650M Graphics w/2 GB Memory
Windows 7 Professional 64 bit / AutoCAD Civil 3D 2014/2015
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.