AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Contributor
ssaigeon
Posts: 13
Registered: ‎12-18-2012
Message 1 of 32 (1,201 Views)

Sag and Crest profile labels keep disappearing

1201 Views, 31 Replies
12-18-2012 06:28 AM

Hi,

I have C3D 2013 and recently my profile labels for sag and crest vertical curves are disappearing.  When I first open the drawing and the program goes through loading I can see the labels but once it stops loading they disappear.  All my levels are on, I have ran an audit several times, I have deleted the labels in the manager and replaced them but once I save and quit they are no longer visible.  I am able to see the labels through an xref of the drawing but it appears that the labels have been reset to their default position and not where I had adjusted them to view them within the viewport.  I have attached pictures of what it looks like.  Can someone tell me what's causing this and how to fix it?

 

Scott

Mentor
dasindog
Posts: 186
Registered: ‎12-02-2009
Message 2 of 32 (1,196 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-18-2012 06:56 AM in reply to: ssaigeon

Looks like you are using 2013. Can you please list your computer specs, specific version of autocad and whether or not this happens on one machine or multiple?

-Dustin
Civil 3D 2013 64 bit SP1
Windows 7 Pro 64
Intel Xeon 2.93GHz
24GB RAM
NVIDIA Quadro FX 580
explodetheblock.wordpress.com
*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 6,100
Registered: ‎05-21-2003
Message 3 of 32 (1,188 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-18-2012 07:04 AM in reply to: ssaigeon

Please verify that ALL layers are on and thawed. It sounds like there is a layer frozen but you said they were all on. Once you confirm that that's not it. We can try to think of something else.

 

Unfortunately I'm still on 2012. So I can't test it directly.

Contributor
ssaigeon
Posts: 13
Registered: ‎12-18-2012
Message 4 of 32 (1,185 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-18-2012 07:13 AM in reply to: ssaigeon

Civil 3D 2013 64 bit SP1.1 - version 10.0.1464.0
Windows 7 Pro 64 bit
Intel Core i3 - 3.30 GHz
8GB RAM
AMD Radeon HD 6450

 

As of right now I am the only person running this program here so its just on my machine.  I have all of the layers on and thawed.

Contributor
ssaigeon
Posts: 13
Registered: ‎12-18-2012
Message 5 of 32 (1,162 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-18-2012 12:24 PM in reply to: ssaigeon

I have been working with this drawing for a couple months now with no problems until now.  Do you think the recent update could have had something to do with it?

*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 6,100
Registered: ‎05-21-2003
Message 6 of 32 (1,157 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-18-2012 12:40 PM in reply to: ssaigeon

It's possible. There are a couple of recent post dealing with DRef problems. But you didn't mention the profile being a Data Reference.

Contributor
ssaigeon
Posts: 13
Registered: ‎12-18-2012
Message 7 of 32 (1,126 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-19-2012 10:17 AM in reply to: AllenJessup

I tried creating a new profile view and placed it near my first profile view (that has missing profile labels).  The labels showed up in my new profile view but when I saved, closed and reopened the drawing the profile vertical curve labels were missing like in the first profile view.  As I said I can see the labels through an xref that I have and I wouldn't mind this problem so much if the labels remained where I had placed them, but they get reset to their defaut insert position after a save and close of the profile drawing that the labels are in.  I am running out of ideas, anybody able to help?

*Expert Elite*
LisaPohlmeyer
Posts: 596
Registered: ‎01-14-2009
Message 8 of 32 (1,107 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-19-2012 01:26 PM in reply to: ssaigeon

Would you mind posting the drawing so one of us can take a look?

Lisa Pohlmeyer

C3D 2012 SP4, C3D 2015
Please use "Accept as Solution" if this solved your issue.
Contributor
ssaigeon
Posts: 13
Registered: ‎12-18-2012
Message 9 of 32 (1,080 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

12-20-2012 08:48 AM in reply to: LisaPohlmeyer

My drawing is too large to post. Like almost 5 MB.  Know of a way around the max file size?

 

Update: I seem to have found a way around my problem but I am still curious as to what is causing it.  I locked the layer that the labels are on and it seems to keep my labels displayed and how I have arranged them.  But if I unlock the layer, save, close and reopen, the labels will not be displayed. 

Distinguished Contributor
swatfor
Posts: 143
Registered: ‎10-10-2003
Message 10 of 32 (1,045 Views)

Re: Sag and Crest profile labels keep disappearing

01-16-2013 07:31 AM in reply to: ssaigeon

I have this same problem with ALL my 2013 drawings on every machine.  It's definitely a problem when you've customized several labels.  Have you found any other work-arounds?

Sandy W.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!