AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
New Member
ihnatolya
Posts: 1
Registered: ‎10-02-2012
Message 71 of 150 (857 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

10-02-2012 10:38 AM in reply to: scott.sheppard

I am trying to generate a floodway map for 20 miles of stream data.  I modeled everything in RAS and imported it into the River Analysis program.  Then, I saved the file and hit "Compute Analysis".  It gets about 85% complete and won't go any farther.  The green bar is still on the screen and in the bottom left corner of the screen, it still says "working", but I left it over night last night and it still didn't finish computing.  It does say "Initial Data Check . . . Finished", but when I hit cancel, it says "Cannot generate HEC-RAS data file".  Is my file too big?  Am I forgetting a step?  I can't figure out what's going on with it.  Any help would be greatly appreciated!

Thanks!

Employee
Matt.Anderson
Posts: 2,909
Registered: ‎05-13-2005
Message 72 of 150 (778 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

11-01-2012 07:27 AM in reply to: ihnatolya

Without knowing what is in your HEC-RAS model, you might find it easier to import the HEC-RAS model and then import the results for mapping purposes only.

 

If the model sticks and does not complete the computation, it could be a number of possible items, including having an unsupported HEC-RAS item, to a permission issue.

 

Please forward a copy of your HEC-RAS model and the the River Analysis drawing for further analysis to labs.civil3d.river@autodesk.com

Matthew Anderson, PE
Product Manager
Valued Mentor
fcernst
Posts: 1,094
Registered: ‎01-07-2011
Message 73 of 150 (774 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

11-01-2012 07:38 AM in reply to: ihnatolya

One of the first things to check is Permissions.  Matt suggested this and it remedied a situation for me.

 

Right-Click on the program icon  >> Properties>>Security and check Permissions are set for you.

Fred Ernst, PE
C3D 2015
Ernst Engineering
www.ernstengineering.com
Active Contributor
tjsuchoski
Posts: 42
Registered: ‎12-18-2008
Message 74 of 150 (739 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

11-06-2012 11:56 AM in reply to: Matt.Anderson

Any update on whether the Package will be extended into 2013?  It is interesting software and would be helpful to finish working out the bugs.


Civil 3d 2011 or 2012
Quad Core Intel
Windows 7 x64
8GB RAM
Board Manager
scott.sheppard
Posts: 1,105
Registered: ‎11-13-2006
Message 75 of 150 (728 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

11-07-2012 06:37 AM in reply to: ihnatolya

Unfortunately I have not heard anything.



Scott Sheppard
Program Manager
Autodesk Labs
Autodesk, Inc.
Valued Contributor
pmascaro
Posts: 95
Registered: ‎06-16-2008
Message 76 of 150 (724 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

11-07-2012 07:17 AM in reply to: ihnatolya

I work closely with our Hydraulic Modeling Group and I can say we are all looking forward to see how this plug-in progresses! As it stands, there are definitely some bugs in it. My Civil 3D 2012 did some really funny things after installing it but we are excited and eagerly awaiting to see where it goes...

 

Thanks for all of you hard work!!

 

-Paul

Paul R. Mascaro
CAD Supervisor | Engineering Design
ENVIRON International Corporation
-----------
System: Dell 6800M, OS | MS Windows 7 64-bit SP1, CPU | Intel Core i7 Gen4 @ 3.00GHz Haswell 22nm, RAM | 32.00 GB DDR3 1600 MHz, Graphics | NVIDIA Quadro K5100M (8 Gig), HD | SSD Master, SS Hybrid Secondary
Distinguished Contributor
mjung
Posts: 131
Registered: ‎09-14-2006
Message 77 of 150 (721 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

11-07-2012 07:29 AM in reply to: ihnatolya

We haven't had much opportunity to use this but definitely can see the need for it when we get another project that requires HEC-RAS.

 

I hope the development of this continues as well.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Civil 3D 2012
Windows 7 Pro (64bit)
Intel Xeon W5580 @3.20GHz
12gig RAM
NVIDIA Quadro 600
New Member
BengalRAM
Posts: 1
Registered: ‎11-08-2012
Message 78 of 150 (709 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

11-08-2012 09:02 AM in reply to: ihnatolya
We have a HEC-RAS Model which contained 5 different scenarios for bridge replacement. Various spans and lengths. Am I understanding correctly that I must divide this into five different drawings within RAE when importing? I'd like to toggle through the various scenarios within RAE similar to HEC-RAS. Thank you Ron
Valued Mentor
hardin
Posts: 650
Registered: ‎08-30-2007
Message 79 of 150 (597 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

12-07-2012 09:01 AM in reply to: scott.sheppard

I do wish the extension would be made to work with 2013. Right now, I'm having to support one AutoCAD 2010 license for a user so she can continue to work with the old BOSS RiverCAD. The rest of the company is on 2013. She's finding she cannot copy-paste information from 2013 into 2010. She does like RiverCAD and I hope (for my sanity) that Autodesk will incorporate River Analysis into a future release or at least make the extension permanent.

Valued Contributor
pmascaro
Posts: 95
Registered: ‎06-16-2008
Message 80 of 150 (593 Views)

Re: River Analysis Extension for AutoCAD Civil 3D / AutoCAD Map 3D

12-07-2012 09:40 AM in reply to: ihnatolya

Civil 3D is not backwards compatible at all. I would imagine Map 3D is similar in nature. With Civil 3D you cannot copy and paste back one release even if it’s w/in the 3 year format without serious risk of corruption your drawing beyond repair. If you have to work in River Analysis then you have to keep those projects in ®2012. You can save a copy of them up to ® 2013 upon completion, but you cannot go back. (Although I do warn that I’ve converted VB Surface Models to .net Surface models and lost all of my break lines….

 

If you are on subscription you can run both ® 2013 and ® 2012 on her Machine with one license. Subscribers are allowed to run up to 3 releases back as long as they are on subscription. (Including Network Lic. as it’s built into the lic. file)

 

Paul R. Mascaro
CAD Supervisor | Engineering Design
ENVIRON International Corporation
-----------
System: Dell 6800M, OS | MS Windows 7 64-bit SP1, CPU | Intel Core i7 Gen4 @ 3.00GHz Haswell 22nm, RAM | 32.00 GB DDR3 1600 MHz, Graphics | NVIDIA Quadro K5100M (8 Gig), HD | SSD Master, SS Hybrid Secondary
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.