AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
New Member
bslagle
Posts: 2
Registered: ‎05-20-2010
Message 1 of 3 (263 Views)

Profile Hatch

263 Views, 2 Replies
11-09-2012 07:29 AM

I need to hatch either the pipe or the profile where the sewer pipe is more than 5 feet deep. Would prefer the profile. Any suggestions?

*Expert Elite*
troma
Posts: 2,524
Registered: ‎05-21-2008
Message 2 of 3 (247 Views)

Re: Profile Hatch

11-09-2012 10:14 AM in reply to: bslagle

To be honest I don't think it's possible to automate that.  AFAIK C3D knows only the 'average depth' of each pipe, not the actual depth at every point along it.

Maybe someone else will prove me wrong though.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

*Pro
dgordon
Posts: 1,474
Registered: ‎12-14-2006
Message 3 of 3 (193 Views)

Re: Profile Hatch

11-30-2012 11:14 AM in reply to: bslagle

It may not be possible to automate it, but it's possible.   trace a polyline over the existing profile and drop it down 5' in the profile view.   then trace the pipes below the 5 feet line.   form closed polygons and hatch them.

 

not dynamic but hey it works.  :smileywink:

Dan

Civil 3D 2013
Win 7 Pro x64
Intel Xeon 2.0GHz
12Gb Ram
ATI Firepro 4800
Dell T5500
www.preinnewhof.com
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.