AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
mcloughlin
Posts: 351
Registered: ‎11-05-2003
Message 1 of 5 (189 Views)
Accepted Solution

POINT markers... seems simple, but I'm flummoxed

189 Views, 4 Replies
02-17-2014 01:21 PM

So I want to insert a plain old point or node (not from "Point Styles," mind, but a POINT from the standard ACAD drawing menu) into a drawing.  I type "point," as was done in the hoary past, and WHAMMO! a BEHEMOTH + symbol appears!

 

I do not want a + symbol, nor a little circle, nor a tiny square nor an x.  I want a POINT, what used to be called an "autoCAD point," one of those infinitesimal, well, point-like objects that does not change size, does not occupy space, etc.  A tiny point. 

 

I'm sure this is very simple, but as is so often the case, the "help" function knows only "point styles," and does not seem to refer to the old drawn point or node:  How do I change the defaults in Civil 3D 2014 in order to get such a point marker each and every time I choose to draw or display a point?


Many thanks!

*Expert Elite*
GTVic
Posts: 915
Registered: ‎09-07-2004
Message 2 of 5 (180 Views)

Re: POINT markers... seems simple, but I'm flummoxed

02-17-2014 01:40 PM in reply to: mcloughlin

I think you want to look at the PDMODE and PDSIZE variables. The default for both should be 0 for regular AutoCAD but your template may have other defaults. The same would happen in regular AutoCAD if these settings got changed.

 

This is a global change, so if any of your POINT STYLES use the AutoCAD point marker for the symbol then all of those cogo points will change.

 

Untitled.png

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,290
Registered: ‎09-15-2010
Message 3 of 5 (172 Views)

Re: POINT markers... seems simple, but I'm flummoxed

02-17-2014 01:55 PM in reply to: mcloughlin

PDMODE=0 should do the trick.

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,327
Registered: ‎09-05-2007
Message 4 of 5 (156 Views)

Re: POINT markers... seems simple, but I'm flummoxed

02-17-2014 02:48 PM in reply to: mcloughlin

You can also manually select the "AutoCAD" point style by typing in DDPTYPE.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
mcloughlin
Posts: 351
Registered: ‎11-05-2003
Message 5 of 5 (144 Views)

Re: POINT markers... seems simple, but I'm flummoxed

02-17-2014 03:34 PM in reply to: TRogers

They all worked!  Many thanks to all who responded. 

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.