AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Contributor
mikerobe100
Posts: 39
Registered: ‎09-20-2013
Message 1 of 6 (261 Views)
Accepted Solution

POINT LOCATIONS INCORRECT

261 Views, 5 Replies
11-18-2013 02:00 PM

I import a text file. I look at the coordinate list in the toolspace under the survey tab and the coordinates listed are correct. but the nodes in the drawing are 4 feet off. any idea as to why this is happening? 

Check your Zone in the survey database as well as in the drawing. Sounds like transformation from US Feet vs. International Feet.
*Expert Elite*
sboon
Posts: 2,225
Registered: ‎11-08-2005
Message 2 of 6 (248 Views)

Re: POINT LOCATIONS INCORRECT

11-18-2013 03:03 PM in reply to: mikerobe100

Post a copy of the drawing to this forum.  Someone will be able to look at it and probably give you an answer.

 

Steve
Please use the Accept as Solution or Kudo buttons when appropriate

*Expert Elite*
Pointdump
Posts: 1,012
Registered: ‎11-24-2009
Message 3 of 6 (223 Views)

Re: POINT LOCATIONS INCORRECT

11-18-2013 05:11 PM in reply to: mikerobe100

Mike,

 

If the coordinates listed are correct, what is 4 feet off? And yes, please post a drawing.

 

Dave


Dave Stoll
Mohave Valley, Arizona

Intel Core i7-3820QM 3rd Generation Quad Core 2.7 GHZ CPU
16 GB DDR3 RAM ( 2 DIMM ) / 180 GB SSD
Nvidia GeForce 650M Graphics w/2 GB Memory
Windows 7 Professional 64 bit / AutoCAD Civil 3D 2014/2015
Active Member
KirkN
Posts: 6
Registered: ‎04-24-2011
Message 4 of 6 (214 Views)

Re: POINT LOCATIONS INCORRECT

11-18-2013 06:38 PM in reply to: mikerobe100
Check your Zone in the survey database as well as in the drawing. Sounds like transformation from US Feet vs. International Feet.
Distinguished Contributor
SurveyorLee
Posts: 128
Registered: ‎12-23-2008
Message 5 of 6 (196 Views)

Re: POINT LOCATIONS INCORRECT

11-18-2013 08:07 PM in reply to: KirkN

this sounds like the difference in international feet vs. US feet, or at least in SC it's between 4 and 5 feet.

 

 

 

Surveyor Lee

Active Contributor
mikerobe100
Posts: 39
Registered: ‎09-20-2013
Message 6 of 6 (173 Views)

Re: POINT LOCATIONS INCORRECT

11-19-2013 04:57 AM in reply to: KirkN

My zone setting was correct but my database setting was wrong. The funny thing is that I worked in a different project and didnt have this problem. Not sure how it happened.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.