AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
accarr03
Posts: 9
Registered: ‎01-08-2013
Message 1 of 7 (299 Views)

Pipe Network Structure Label Layers

299 Views, 6 Replies
01-08-2013 09:19 AM

I have a pipe network created that is shown in multiple drawings.  I created labels for the structures showing Rims and Inverts.  Does anyone know how to put the Rim info on a different layer than the Invert info?  Right now the label has 3 different components...I feel like there has to be a way to put each component on different laters...anyone have thoughts?

 

thanks!

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,322
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 7 (294 Views)

Re: Pipe Network Structure Label Layers

01-08-2013 09:39 AM in reply to: accarr03

3 different label styles on 3 different layers.  Why would you want to do this?

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
troma
Posts: 2,520
Registered: ‎05-21-2008
Message 3 of 7 (292 Views)

Re: Pipe Network Structure Label Layers

01-08-2013 09:41 AM in reply to: accarr03

Don't think so, sorry.  Each component can be different colours, but not layers.  You may need to make different labels to achieve what you need.  Wish they would allow componant layers though.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

Active Member
accarr03
Posts: 9
Registered: ‎01-08-2013
Message 4 of 7 (289 Views)

Re: Pipe Network Structure Label Layers

01-08-2013 09:45 AM in reply to: TRogers

Ok, thanks.  That's what I was afraid of.  I have a plan that shows the grading of the site and another plan that shows the pipes and structures.  I want to show the Rim elevations on both plans, but the Invert elevations only on the utility/piping plan.

 

Do you know if I use data shortcuts to bring the pipe network into my Grading plan, can I add structure labels to that plan?  Right now I have a base file with the structures and labels that is XREFed into both plans.

Valued Mentor
Valued Mentor
sjg
Posts: 534
Registered: ‎09-29-2010
Message 5 of 7 (279 Views)

Re: Pipe Network Structure Label Layers

01-08-2013 10:10 AM in reply to: accarr03
Yeah I would suggest data referencing your network into each drawing and then label your structures, this way you get more flexibility on how and what you label for each drawing.
Steve Goessling
Land Consultants
Civil3D 2013
Windows 7, 64 bit
Intel i7 2600 @ 3.40Ghz
16 GB RAM
Nvidia Quadro 600
*Expert Elite*
troma
Posts: 2,520
Registered: ‎05-21-2008
Message 6 of 7 (274 Views)

Re: Pipe Network Structure Label Layers

01-08-2013 10:36 AM in reply to: accarr03

What version are you working in?  I think since 2010 or 2011 you don't need to data shortcut them in if you are just adding labels.  You can just add the label to the structure in the x-ref.

So freeze off the labels that are in the x-ref and add new labels in the Grading Plan showing just the rim elevation.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

Active Member
accarr03
Posts: 9
Registered: ‎01-08-2013
Message 7 of 7 (267 Views)

Re: Pipe Network Structure Label Layers

01-08-2013 11:11 AM in reply to: troma

I'm in Civil 3D 2012.  You're right, I don't need to data shortcut the structures in.  That's good to know...thanks!

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.