AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
MurraySimon8160
Posts: 4
Registered: ‎01-26-2011
Message 1 of 6 (2,012 Views)
Accepted Solution

North Arrow Alignment with Plan Production

2012 Views, 5 Replies
01-31-2011 05:31 AM

I'm using the Plan Production tools to create alignment drawings and when adding the north arrow during the process i get a error at the end stating @unable to align north arrow?

 

North arrow is a block and tried with basepoint and alignment parameters, unless i have missed something in the block creatation?

 

How do i create a north arrow block that will align with the layouts in plan production?

Is your north arrow placed over the Plan viewport in the template you're using?

Lisa

*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 5,048
Registered: ‎12-15-2008
Message 2 of 6 (2,003 Views)

Re: North Arrow Alignment with Plan Production

01-31-2011 06:15 AM in reply to: MurraySimon8160

Only a guess: Does your block definition point straight up? Perhaps if you edit an existing block and replace the entities wiith yours?

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Member
MurraySimon8160
Posts: 4
Registered: ‎01-26-2011
Message 3 of 6 (1,994 Views)

Re: North Arrow Alignment with Plan Production

01-31-2011 06:48 AM in reply to: MurraySimon8160

Yes the north arrow in the block does point straight or the top of the screen. Is there something that needs to be set in the block parameters?

 

Can someone send me a Nth Block that works?

*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 5,048
Registered: ‎12-15-2008
Message 4 of 6 (1,955 Views)

Re: North Arrow Alignment with Plan Production

01-31-2011 05:20 PM in reply to: MurraySimon8160

I don't think it needs to be a dyno block, I use the old softdesk north arrow that been around for eons, and it works fine. Think about it, why would you want t o grip rotate you NA after PP did it for you :smileywink:

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
*Expert Elite*
LisaPohlmeyer
Posts: 584
Registered: ‎01-14-2009
Message 5 of 6 (1,927 Views)

Re: North Arrow Alignment with Plan Production

02-01-2011 08:54 AM in reply to: MurraySimon8160

Is your north arrow placed over the Plan viewport in the template you're using?

Lisa

Lisa Pohlmeyer

C3D 2012 SP4, C3D 2015
Please use "Accept as Solution" if this solved your issue.
Contributor
teesoy
Posts: 11
Registered: ‎12-09-2009
Message 6 of 6 (668 Views)

Re: North Arrow Alignment with Plan Production

07-25-2013 10:28 AM in reply to: LisaPohlmeyer

We have had the same issue uisng Civil 3D 2012. The first few sheets are correct, but then the north arrow can get way off, depending on the range of directional change of the alignment. We are looking for a solution as well. I am going to try moving the arrow above the viewport layout in my template file as you say, but I don't think it is going to work just knowing that the arrow IS rotating in the process, just rotating incorrectly...

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.