AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
mikeevans
Posts: 816
Registered: ‎09-29-2008
Message 1 of 4 (158 Views)

MapExport / ExportCivi3dObjects to SDF

158 Views, 3 Replies
08-02-2013 05:28 AM

I have custom object tables added to civil3d pipework objects so that I can export custum info for BIM purposes.

 

When I use the ExportCivilobjectsToSdf commandI get the usual entries into the SDF object tables but the attached object table & data do not pass over.

 

When I run Mapexport no objects are exported?

 

Is there a way apart from creating a join to export this data?

 

Civil3d 2013 / SP1, S3d 2014 (unused)

 

Mike Evans

Civil3D 2013 / 2014 British UK
Windows 7 Professional 64-bit
Intel(R) Core(TM) i7-3820 CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~4.0GHz With 32768MB RAM, AMD FirePro V4900, Dedicated Memory: 984 MB, Shared Memory: 814 MB

*Expert Elite*
Murph
Posts: 2,092
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 4 (133 Views)

Re: MapExport / ExportCivi3dObjects to SDF

08-02-2013 04:25 PM in reply to: mikeevans

mikeevans wrote:

I have custom object tables added to civil3d pipework objects so that I can export custum info for BIM purposes.

 

When I use the ExportCivilobjectsToSdf commandI get the usual entries into the SDF object tables but the attached object table & data do not pass over.

 

When I run Mapexport no objects are exported?

 

Is there a way apart from creating a join to export this data?

 

Civil3d 2013 / SP1, S3d 2014 (unused)

 


Nope, Civilexort doesn't see the Map OD tables and the mapexport can't read the C3D objects.

Murph
Supportting the troops daily.
*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,989
Registered: ‎08-01-2008
Message 3 of 4 (120 Views)

Re: MapExport / ExportCivi3dObjects to SDF

08-03-2013 12:40 AM in reply to: mikeevans
the software is incompatible with itself...:-)
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
*Expert Elite*
mikeevans
Posts: 816
Registered: ‎09-29-2008
Message 4 of 4 (91 Views)

Re: MapExport / ExportCivi3dObjects to SDF

08-05-2013 02:44 AM in reply to: mikeevans

Well, I am not bearing a grudge due to incompatibility.

 

I have moved on and created a code to extract all the pipe / structure information (needs a bit of tweaking), explode the objects and add the object data tables so I can pass the information correctly to Map.

 

The goal here is to also get this information into Revit but I think I may have bitten off a huge chunk that I can't swallow there.

 

Thanks.

 

Mike Evans

Civil3D 2013 / 2014 British UK
Windows 7 Professional 64-bit
Intel(R) Core(TM) i7-3820 CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~4.0GHz With 32768MB RAM, AMD FirePro V4900, Dedicated Memory: 984 MB, Shared Memory: 814 MB

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.