AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Mentor
223 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-05-2008
Post 1 of 10
Accepted Solution

Layout profile problem

250 Views, 9 Replies
04-03-2014 11:51 PM
My caddy deleted an important layout a few days ago and only told me at the end Friday. He had sesigned a profile with a few vertical curves so I am keen to find out if there is a quick way to get that back. The profile was for a roundabout outer perimeter
Richie
Looks like I can export the alignment to XML and it grabs the profiles too, cool
Valued Mentor
616 Posts
19 Kudos
Registered: ‎10-01-2006
Post 2 of 10

Re: Layout profile problem

04-04-2014 01:41 AM in reply to: richie.hodgson
Maybe look for a .bak file or a.sav file that is a few days old and you may find it in there and export it out and import it into the new drawing
Regards

Justin Ralston
http://c3dxtreme.blogspot.com/
Mentor
223 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-05-2008
Post 3 of 10

Re: Layout profile problem

04-04-2014 02:00 AM in reply to: richie.hodgson
Good thought can I copy that layout and paste it into the drawing
Richie
*Expert Elite*
3,044 Posts
245 Kudos
Registered: ‎11-13-2006
Post 4 of 10

Re: Layout profile problem

04-04-2014 07:04 AM in reply to: richie.hodgson

If you copy paste a profile it will paste in an alignment at the same time. I am not sure if you can re-associate that profile but I wouldn't think so.

 

The copy/paste may also bring other things. Save first.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
Mentor
223 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-05-2008
Post 5 of 10

Re: Layout profile problem

04-04-2014 11:40 PM in reply to: richie.hodgson
I want the alignment back too so I will test on Monday. Hopefully if I pick that alignment and do another layout it will pick up the design profile and the surface profile
Richie
*Expert Elite*
4,046 Posts
343 Kudos
Registered: ‎08-01-2008
Post 6 of 10

Re: Layout profile problem

04-05-2014 01:48 AM in reply to: richie.hodgson
Do you have any automated windows backups (if using NTFS) which will restore previous versions? This has worked for me on several occasions.
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Mentor
223 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-05-2008
Post 7 of 10

Re: Layout profile problem

04-05-2014 12:14 PM in reply to: richie.hodgson
A bit of work has been done on the file so I am unwilling to go back to previous version and yes we do have a backup system
Richie
*Expert Elite*
5,255 Posts
326 Kudos
Registered: ‎12-15-2008
Post 8 of 10

Re: Layout profile problem

04-05-2014 01:43 PM in reply to: richie.hodgson

MAybe XML out and back in

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Mentor
223 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-05-2008
Post 9 of 10

Re: Layout profile problem

04-05-2014 11:36 PM in reply to: richie.hodgson
Can you do that for that particular layout, will it know to export the alignment too, do I select both and export. Looks like I will have a fun Monday morning
Richie
Mentor
223 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-05-2008
Post 10 of 10

Re: Layout profile problem

04-06-2014 12:12 AM in reply to: richie.hodgson
Looks like I can export the alignment to XML and it grabs the profiles too, cool
Richie
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post