AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-28-2012
Post 1 of 7

Labels not plotting correctly

363 Views, 6 Replies
11-28-2012 09:42 AM

Hello.  I'm using Civil 3D 2012.  When it generates labels (alignment stationing, profile station & elevation, etc.), it keeps generating them in layer 0.  It does not matter how I change the styles to the layer that I want. 

 

It allows me to change the properties of the labels to the layer that I want after the labels have been generated.  They look ok on my computer screen.

 

However, when I plot the plans, the labels do not follow the lineweights that the layer should be on.  I think it still plotting as if it was layer 0. 

 

If I explode the labels, I can get them to plot correctly by changing the layer.  

 

Any ideas? 

*Expert Elite*
2,799 Posts
308 Kudos
Registered: ‎12-18-2002
Post 2 of 7

Re: Labels not plotting correctly

11-28-2012 09:59 AM in reply to: mcanta

On the Settings tab of Toolspace, find your drawing name. Right click and select Edit Drawing Settings. Go to the Object Layers tab.

 

There is a good reason for this two-level layer scheme. For example, it allows you to freeze all Surface label layers at once by freezing the layer set in Drawing Settings. To freeze individual Surface label styles, you freeze that style's particular layer as set on the General tab of the Label Style Composer.

 

 

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
*Expert Elite*
2,537 Posts
267 Kudos
Registered: ‎05-21-2008
Post 3 of 7

Re: Labels not plotting correctly

11-28-2012 10:01 AM in reply to: mcanta

I think you may be running into the difference between the object layer; that the label is actually on (shows up in layer toolbar/properties when label is selected) and the style layer, which is set in the label style (and which should control what the label looks like on screen and on paper).

 

However, I don't know why it would look good on screen but not on paper.

 

The style layer you can change in the style and all labels will update.

The object layer you can change by selecting the object and putting it on whatever layer.  You can also set the default for this by going into toolspace>settings, right-clicking on your drawing name and going to the layers tab.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

*Expert Elite*
2,537 Posts
267 Kudos
Registered: ‎05-21-2008
Post 4 of 7

Re: Labels not plotting correctly

11-28-2012 10:02 AM in reply to: tcorey

Tim you're a faster typer than me!


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

*Expert Elite*
2,799 Posts
308 Kudos
Registered: ‎12-18-2002
Post 5 of 7

Re: Labels not plotting correctly

11-28-2012 10:14 AM in reply to: troma

troma wrote:

Tim you're a faster typer than me!


I'd be faster if I didn't always go five forward, two back...:smileywink:

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Active Member
6 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-28-2012
Post 6 of 7

Re: Labels not plotting correctly

11-28-2012 10:22 AM in reply to: tcorey

Thanks for the quick reply.  After changing the object layer where you suggested (both in my Xref file and Sheet file), it's still not plotting correctly.

 

I should say that under, "Label Style Composer," the preview screen shows the stationing label as a white color no matter what changes I do to the layer, lineweight, and color settings under the general tab, layout tab (contents/format tab), and summary tab (label).

 

 

Valued Contributor
62 Posts
7 Kudos
Registered: ‎07-01-2010
Post 7 of 7

Re: Labels not plotting correctly

11-30-2012 03:16 PM in reply to: mcanta

Check for ByLayer vs ByBlock in the components of the style.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!