AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
kmans57
Posts: 6
Registered: ‎03-13-2012
Message 1 of 6 (499 Views)

intersection corridor-no curbs please

499 Views, 5 Replies
03-14-2012 11:58 AM

I'm trying to make an intersection with no curbs. Its dirt road going over a berm(dike) so there is no curb and seems like there is no curb "curb returns" options. Only curb return selection. Is there something else I can use?

*Expert Elite*
sboon
Posts: 2,176
Registered: ‎11-08-2005
Message 2 of 6 (488 Views)

Re: intersection corridor-no curbs please

03-14-2012 12:59 PM in reply to: kmans57

Autodesk may call them curb return alignments, but what the cross section looks like is up to you.  Build an assembly using open shoulders instead of curbs and it will work pretty much the same way.

Active Member
kmans57
Posts: 6
Registered: ‎03-13-2012
Message 3 of 6 (440 Views)

Re: intersection corridor-no curbs please

03-19-2012 01:33 PM in reply to: kmans57
My assembly for each alignment has no curbs and when I use the intersections tools I get a curb return. An actual curb in curb return.
Mentor
miked
Posts: 164
Registered: ‎12-16-2003
Message 4 of 6 (428 Views)

Re: intersection corridor-no curbs please

03-19-2012 07:56 PM in reply to: kmans57

When you create the intersection using intersection tool you will most likly be usinging the pre defined intersection assemblies. these have kerbs. You will need to create a set of assemblies to use without the kerbs or modify the existing ones to suit you needs

NVIDIA Quadro 600
Civil3D 2012 64x
Contributor
gte959s
Posts: 17
Registered: ‎07-27-2012
Message 5 of 6 (358 Views)

Re: intersection corridor-no curbs please

11-06-2012 07:42 AM in reply to: kmans57
  • Open the "TOOL PALETTS" by hitting CNTL+3. 
  • Look for the stock tool palett called "Assemblies Imperial". 
  • Under this section you will find all of the generic Intersection assemblies that C3d use3s for intersections. 
  • You can bring them all into your autocad file for editing. 
  • Add something to the end of the name so that you can change you find teh quick replacement. 
  • For the curb one, jsut delete teh curb from the assembly. 

After a while you can make a new one from scratch.  This way you can sort of keep things organized until you learn it fully.

*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,946
Registered: ‎11-13-2006
Message 6 of 6 (350 Views)

Re: intersection corridor-no curbs please

11-06-2012 08:25 AM in reply to: gte959s

I believe the Int Wiz gives you the option to save the assemblies setups. With this in mind I would copy the subassemblies shipped and/or make new ones without the curbs then save a new set for a road without curbs.

 

When you go through the intersection wizard use the curb returns to control your edge of pavement. Even though there is no curb height you still need the alignments/profiles to control the design.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.