AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
achillesgr
Posts: 87
Registered: ‎09-12-2012
Message 1 of 4 (173 Views)

incerting and aligning live map to drawing

173 Views, 3 Replies
09-16-2013 08:43 AM

hello,

 i am trying to atach a live map to the c3d2014 and i need some help.

first i set the projection and then it asks me  insertion point.

1)why the map do not come in at the correct location and c3d needs me to specify the incertion point?

2)then it asks the rotation. i thought that all maps are pointing at north. but if i set it at 90 degrees pointing straight to the north a get a litle rotation that becomes very noticeable as i move far from the incertion point.

 

if the 90degrees is wrong, how can i find the correct rotation to give the c3d?

 

3) ok. that map is incerted. can i pan , move it ?rotate it ? how ?

 

thanks for your help!!

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,390
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 4 (166 Views)

Re: incerting and aligning live map to drawing

09-16-2013 09:32 AM in reply to: achillesgr

For insertion and rotation, accept the defaults by pressing ENTER.  I have noticed a bug with the live maps.  If you execute the GEOMAP command and you are not signed into Autodesk 360, then it will ask you to sign in.  Once you are signed in, it puts the aerial in the Gulf of Mexico.  So, make sure you are signed in to Autodesk 360 BEFORE you do the GEOMAP command.

 

Oh, and you cannot rotate the map once it is in.  It's a LIVE map.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Valued Contributor
achillesgr
Posts: 87
Registered: ‎09-12-2012
Message 3 of 4 (115 Views)

Re: incerting and aligning live map to drawing

09-17-2013 06:47 AM in reply to: TRogers

hi,

 

the "set location " in the render menu under 3d modelling is more complicated. i t keeps asking me the location point and i do not understand what i need to input. i would like to understand what is the theory and so to avoid any mistakes.

can you please help with that? what point do i need to incert ? the datum of greece?

 

the geomap command works fine.!!

 

where is the map incerted? on a layer? how can i make it disapear? is it save d with the dwg? can i save it or print it?

 

Thanks!

 

 

*Expert Elite*
wfberry
Posts: 1,936
Registered: ‎09-05-2006
Message 4 of 4 (108 Views)

Re: incerting and aligning live map to drawing

09-17-2013 07:43 AM in reply to: achillesgr

What command are you using to start with?  When I use the GEOMAP command in one of my state plane drawings GEOMAP just loads the picture.  It asks for nothing.  Autodesk 360 needs to be running before you start your Civil 3D program.  BTW, it will not print.

 

Bill

 

 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.