AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
MtnMax700
Posts: 141
Registered: ‎08-06-2010
Message 1 of 7 (780 Views)

Importing Coordinates & No point file format match found

780 Views, 6 Replies
02-28-2013 12:23 PM

I am tryiny to import coordinate file like I have so many times and the Select File box keeps telling me "No point file format match found".  I click the proper file format and it shows in the Preview box but the OK box will not go dark so I can clcik on it.   The file is a CSv and tried making it a txt with no luck.   Using 2012.

 

Ideas?

 

thxs.

 

David

*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,926
Registered: ‎08-01-2008
Message 2 of 7 (777 Views)

Re: Importing Coordinates & No point file format match found

02-28-2013 12:27 PM in reply to: MtnMax700

I've had this before - make sure you don't have an extra blank line at the end of the file.

 

Can you post the file for someone to look at??

neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 6,100
Registered: ‎05-21-2003
Message 3 of 7 (773 Views)

Re: Importing Coordinates & No point file format match found

02-28-2013 12:53 PM in reply to: MtnMax700

Also make sure that you don't have file format filtering turned on.

 

tf.PNG

 

Distinguished Contributor
MtnMax700
Posts: 141
Registered: ‎08-06-2010
Message 4 of 7 (757 Views)

Re: Importing Coordinates & No point file format match found

02-28-2013 01:42 PM in reply to: AllenJessup

No blank line.

 

file formatfiltering will not be on until I pick the file.  Then turns itself on.  Try selecting right format(PNEZD, comma deliminated) first but filtering still turns itself on.

 

Thxs.

 

David

*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,926
Registered: ‎08-01-2008
Message 5 of 7 (754 Views)

Re: Importing Coordinates & No point file format match found

02-28-2013 01:46 PM in reply to: MtnMax700

Best post the file?

neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 6,100
Registered: ‎05-21-2003
Message 6 of 7 (752 Views)

Re: Importing Coordinates & No point file format match found

02-28-2013 01:49 PM in reply to: MtnMax700

Yes when you pick the file it turns on. You still should be able to turn it off. However if it says it can't match the file format after you select the file then It's finding something it's not expecting.

 

If you can't post the whole file maybe you could post the first and last 5 of 10 lines. That might give us a clue.

Distinguished Contributor
MtnMax700
Posts: 141
Registered: ‎08-06-2010
Message 7 of 7 (749 Views)

Re: Importing Coordinates & No point file format match found

02-28-2013 01:54 PM in reply to: MtnMax700

Finally figured it out.  One point had a name-not a number.  I've had this before and it gave me an error message but still imported the file.

 

Thxs. for your help.

 

David

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!