AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Mentor
285 Posts
3 Kudos
Registered: ‎06-27-2008
Post 1 of 13

Images

302 Views, 12 Replies
10-31-2013 11:09 AM

Is there a way to import bing or google images into 2014 similar to the way C3D use to allow with google?  Not just to view on screen but to use.

 

2014 Infrastructure Design Suite

Win 7 Pro, 64-bit

16 GB RAM

 

*Expert Elite*
4,054 Posts
343 Kudos
Registered: ‎08-01-2008
Post 2 of 13

Re: Images

10-31-2013 11:31 AM in reply to: rwatson654

There may be unofficial ways but I couldn't possibly comment...:smileywink:

neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Distinguished Mentor
607 Posts
37 Kudos
Registered: ‎03-18-2008
Post 3 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:24 PM in reply to: rwatson654

For BIng checkout Autodesk Labs Project Basejump: http://labs.autodesk.com/utilities/basejump/

 

Not sure what the legal requirements are for Bing data for commercial usage, Google required Pro license for usage (not the free license which a lot of people used).

 

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer
*Expert Elite*
6,274 Posts
485 Kudos
Registered: ‎05-21-2003
Post 4 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:24 PM in reply to: rwatson654
*Expert Elite*
4,054 Posts
343 Kudos
Registered: ‎08-01-2008
Post 5 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:35 PM in reply to: AllenJessup
I suspect the OP wants to print the images out ..... as we all do....if only there was a way to do it...:smileywink:
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Mentor
285 Posts
3 Kudos
Registered: ‎06-27-2008
Post 6 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:37 PM in reply to: neilyj

Yes.  I need to be able to print the image as well as view on the screen.  I was able to use geomap to view the image but...

*Expert Elite*
6,274 Posts
485 Kudos
Registered: ‎05-21-2003
Post 7 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:43 PM in reply to: rwatson654

Sorry, I only know what I've read. I've never tried to use a Google or a Bing map. NY has the whole state in georeferenced JP2 format for free.

 

Allen

Distinguished Mentor
607 Posts
37 Kudos
Registered: ‎03-18-2008
Post 8 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:47 PM in reply to: AllenJessup

Florida is the same way, the FDOT makes all of their aerial images available for free.

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer
Mentor
285 Posts
3 Kudos
Registered: ‎06-27-2008
Post 9 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:48 PM in reply to: michael.robertson

IL is broke.

Mentor
285 Posts
3 Kudos
Registered: ‎06-27-2008
Post 10 of 13

Re: Images

10-31-2013 12:51 PM in reply to: AllenJessup

Allen, thx for the video.  I do like adding this to the ribbon.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!