AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Contributor
zulfikar_kantes
Posts: 13
Registered: ‎12-26-2011
Message 1 of 5 (672 Views)

How to - Insert Taper Road from 2 Lane to 4 Lane Corridor

672 Views, 4 Replies
12-26-2011 06:22 PM

2 Lane to 4 lane.jpg

 

Can Anyone Help me?

 

-newbie

Valued Mentor
gjrcmb
Posts: 326
Registered: ‎06-21-2011
Message 2 of 5 (658 Views)

Re: How to - Insert Taper Road from 2 Lane to 4 Lane Corridor

12-26-2011 10:53 PM in reply to: zulfikar_kantes

You need to have your assembly transition in width by creating and targeting an entity like a polyline to define the extent of the widening.  Once you create the polyline then you can select it as a width or offset target through the Corridor Properties > Parameters tab.  The subassembly that your using needs to support transitions.

I suggest that you look at the following tutorial to get some background on creating a transition:

Tutorial: Creating a Corridor with a Transition Lane


Contributor
zulfikar_kantes
Posts: 13
Registered: ‎12-26-2011
Message 3 of 5 (637 Views)

Re: How to - Insert Taper Road from 2 Lane to 4 Lane Corridor

12-27-2011 06:29 PM in reply to: gjrcmb

thanks a lot @gjrcmb.

i got it now. :smileyhappy:

 

Untitled.jpg

Valued Mentor
gjrcmb
Posts: 326
Registered: ‎06-21-2011
Message 4 of 5 (630 Views)

Re: How to - Insert Taper Road from 2 Lane to 4 Lane Corridor

12-27-2011 07:18 PM in reply to: zulfikar_kantes

You're welcome.

Contributor
zulfikar_kantes
Posts: 13
Registered: ‎12-26-2011
Message 5 of 5 (626 Views)

Re: How to - Insert Taper Road from 2 Lane to 4 Lane Corridor

12-27-2011 07:32 PM in reply to: gjrcmb
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.