AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
kevilvavaiya
Posts: 3
Registered: ‎09-11-2013
Message 1 of 4 (409 Views)
Accepted Solution

How to Import pressure pipe appurtenances (Fitting) in civil 3d 2013?

409 Views, 3 Replies
09-11-2013 04:24 AM

Dear All

 

I am designing pressure pipe  network for water supply line in civil 3d 2013.In that ,I am not able to insert 90 degree bends,change pipe properties know that there is default bends available in civil 3d but I need more fittings and different dia pipe. I asl know that in C:\program data\Autodesk\enu\pressure pipe fittings in that all fittings are available and SSL there is .*sqlite file available. But I Don't know to how to import this pipe fittings in civil 3d 2013. Can anybody give me solution for that. It will be grateful for me.

 

Thanks

Kevil

Infrastructure Engineer

India

You can edit some aspects of the pipe library with "Content Catalog Editor"

 

For pressure pipes, they have added a different way to import pipes.  You can find a little information here:

C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD Civil 3D 2013\Sample\Civil 3D APA\Part Publishing Wizard\PartPublishingWizardUsersGuide.docx.

 

Hope that helps, although none of it is made very easy.

 

Thanks,

Conan Witzel

Active Contributor
cwitzel
Posts: 42
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 4 (385 Views)

Re: How to Import pressure pipe appurtenances (Fitting) in civil 3d 2013?

09-11-2013 08:27 AM in reply to: kevilvavaiya

You can edit some aspects of the pipe library with "Content Catalog Editor"

 

For pressure pipes, they have added a different way to import pipes.  You can find a little information here:

C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD Civil 3D 2013\Sample\Civil 3D APA\Part Publishing Wizard\PartPublishingWizardUsersGuide.docx.

 

Hope that helps, although none of it is made very easy.

 

Thanks,

Conan Witzel

Member
kevilvavaiya
Posts: 3
Registered: ‎09-11-2013
Message 3 of 4 (370 Views)

Re: How to Import pressure pipe appurtenances (Fitting) in civil 3d 2013?

09-11-2013 10:40 PM in reply to: cwitzel

Dear Conan Witzel

 

Thank you very much. I did this option before. Is there any other option for importing pressure pipe fittings ??

 

Thanks

Kevil

Member
kevilvavaiya
Posts: 3
Registered: ‎09-11-2013
Message 4 of 4 (371 Views)

Re: How to Import pressure pipe appurtenances (Fitting) in civil 3d 2013?

09-11-2013 10:42 PM in reply to: cwitzel

 

Dear Conan Witzel

 

 

Thank you very much. I did this option before. Is there any other option for importing pressure pipe fittings ??

 

Thanks

Kevil

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.