AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 1 of 8 (1,604 Views)

Hide/unhide commands,

1604 Views, 7 Replies
11-14-2012 02:33 PM

Hide/unhide commands,

 

I’m not sure if there is a way to unhide particular “elements” out of those hidden elements. The “unhide” command shows ALL the hidden elements.

 

Clip_417.jpg

 

Clip_418.jpg

 

Is there a way to unhide particular hidden elements?

 

Thank you

 

Best

 

Jamal

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,850
Registered: ‎04-27-2005
Message 2 of 8 (1,584 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-14-2012 06:55 PM in reply to: JamaL9722060

Nope. Unhide affects the entire drawing. You can continue to hide additional things but when you are done, you must unhide them all.

 

If you think about it, when you hide something, you select it. How are you to tell C3D what to unhide if you can't select them?

Brian Hailey
CAD-1.com
My Blog
Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 3 of 8 (1,580 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-14-2012 09:46 PM in reply to: BrianHailey

Thank you BrianHailey for the reply,

 

Revit answers! In the Revit, there is a mode called “reveal hidden elements”. This gives the opportunity to unhide the elements you like. I thought that the C3D might have such strong feature!

 

Please, have a look on the screenshots below that show how elements are hidden and unhidden

 

Clip_420.jpg

 

Clip_421.jpg

 

Clip_422.jpg

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,850
Registered: ‎04-27-2005
Message 4 of 8 (1,565 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-15-2012 07:06 AM in reply to: JamaL9722060

Nothing like that in AutoCAD unless you want to do some custom programming.

Brian Hailey
CAD-1.com
My Blog
*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 6,100
Registered: ‎05-21-2003
Message 5 of 8 (1,557 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-15-2012 08:02 AM in reply to: BrianHailey

That might be done in lisp. (redraw [<ENAME>][<MODE>])

 

Mode.

  1     Redraw Entity

  2     Undraw Entity (Blank it out)

  3     Highlight Entity

  4     Unhighlight Entity

 

At least that was how it worked in R12. I can't find much information on it. But I got it to work after reading [this]

 

In Softdesk and Land Desktop there was a function (ZZ_BLINK) that would make a selection set blink on and off. They never used it for anything and it didn't make it to Civil 3D.

 

Allen

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 6 of 8 (1,547 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-15-2012 11:30 AM in reply to: AllenJessup

 

Many thanks guys for the help,

 

May be we need to wait the next versions of the C3D to get this problem solved.

 

Best

 

Jamal

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 6,100
Registered: ‎05-21-2003
Message 7 of 8 (1,527 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-16-2012 04:50 AM in reply to: JamaL9722060

If you'd truly like to see it. I'd suggest posting th the Civil 3D Wishes group.

 

Allen

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 8 of 8 (1,500 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-20-2012 12:57 PM in reply to: AllenJessup

I hope they gonna develop it in the coming versions

 

Best

 

Jamal

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!