AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
Troop_lee
Posts: 7
Registered: ‎05-02-2007
Message 1 of 7 (678 Views)

Help, Prospector & settings Tabs gone in toolspace??

678 Views, 6 Replies
05-02-2007 07:57 AM
OK, I have c3d08 loaded and I worked on it yesterday and everything was fine. Today, it loads up, my workspace Civil 3D complete is gone! It wanted to load 2D and annotations or 3D modeling or something. Yesterday I named my profile (under options). I have my Civil 3D complete workspace loaded now, by loading my profile. But the toolspace (prospector & settings) are Gone. It will not load them. it says "There are currently no palettes to show in the Toolspace window."

Can anyone tell me what happed and how to fix it??

Thanks
Active Member
Troop_lee
Posts: 7
Registered: ‎05-02-2007
Message 2 of 7 (678 Views)

Re: Help, Prospector & settings Tabs gone in toolspace??

05-02-2007 10:19 AM in reply to: Troop_lee
Anybody?
Active Member
Troop_lee
Posts: 7
Registered: ‎05-02-2007
Message 3 of 7 (678 Views)

Re: Help, Prospector & settings Tabs gone in toolspace??

05-02-2007 10:53 AM in reply to: Troop_lee
Ok, maybe more information. here is what my startup looks like.

"Initializing........
C:\Program Files\AutoCAD Civil 3D 2008\AcMapWorkspace.arx cannot find a dll or
other file that it needs.
.
C:\Program Files\AutoCAD Civil 3D 2008\AcMapDwfApi.arx cannot find a dll or
other file that it needs.
Failed.

AcMapWorkspace.arx Load Failed
AcMapDwfApi.arx Load Failed
C:\Program Files\AutoCAD Civil 3D 2008\AcMapDwfUI.arx cannot find a dll or
other file that it needs.

C:\Program Files\AutoCAD Civil 3D 2008\Civil\AeccUiModel.arx cannot find a dll
or other file that it needs.

AutoCAD Express Tools Copyright © 2002-2004 Autodesk, Inc."
Distinguished Contributor
jwedding
Posts: 1,513
Registered: ‎08-14-2006
Message 4 of 7 (678 Views)

Re: Help, Prospector & settings Tabs gone in toolspace??

05-02-2007 11:20 AM in reply to: Troop_lee
Can you roll back to the original profile? Or export from another machine
and replace it? You've tanked a support path or appload somewhere.

--
James Wedding, P.E.
Engineered Efficiency, Inc.
Civil 3D 2007
XP Tablet, SP2, 2GHz, 2G
www.eng-eff.com
www.civil3d.com
Active Member
Troop_lee
Posts: 7
Registered: ‎05-02-2007
Message 5 of 7 (678 Views)

Re: Help, Prospector & settings Tabs gone in toolspace??

05-03-2007 06:56 AM in reply to: Troop_lee
I tried to load the original profile, that didn't work. We reinstalled the software, the problem hasn't come back.

Thanks
New Member
smithm6
Posts: 1
Registered: ‎09-28-2007
Message 6 of 7 (678 Views)

Re: Help, Prospector & settings Tabs gone in toolspace??

09-28-2007 09:00 AM in reply to: Troop_lee
I just had a problem on a user's machine where the Prospector and Settings Tab disappeared, however the Survey Tab would initiate. The fix I used was to REPAIR the installation of the Civil 3D Product. This worked to repair the toolspace problem and I did not have to uninstall or reinstall the program.
Active Member
lford
Posts: 6
Registered: ‎04-26-2005
Message 7 of 7 (678 Views)

Re: Help, Prospector & settings Tabs gone in toolspace??

10-05-2007 08:50 AM in reply to: Troop_lee
I was having the same issue, and found a very simple fix.
seams the shortcut on 4 different stations were pointing to the wrong program and profile. The simple solution was to delete all of the buttons that refer to civil 3d on the desktop and go to the start, programs, autodesk, autodesk civil 3d 2007 and copy the good one to the desktop. sounds to simple and basic but it worked in my office.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.