AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
New Member
ctb10j
Posts: 2
Registered: ‎08-16-2013
Message 1 of 3 (99 Views)

Grading to a Feture line

99 Views, 2 Replies
08-16-2013 08:52 AM

Hello, I have a question about grading in c3d 2011.

 

I have a tin surface created from a parcel of land,  I then graded a holding pond down and infilled it.  I have run a feature line around the parcel boundaries and assigned elevations to that feature line from the existing surface elvations.  I would like to grade from my top of pond to the parcel boundary, some sections are cut, some are fill.  I dont really care what the slope is, I just want to grade to match EG and stay within my parcel.  Can this be done?  Thanks!

*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,261
Registered: ‎09-04-2006
Message 2 of 3 (94 Views)

Re: Grading to a Feture line

08-16-2013 09:39 AM in reply to: ctb10j

You'll need to let the surface form the triangles between the pond and the perimeter. All you need to so is add the perimeter featureline as a breakline to the pond surface and the triangles will form automatically.

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
New Member
ctb10j
Posts: 2
Registered: ‎08-16-2013
Message 3 of 3 (90 Views)

Re: Grading to a Feture line

08-16-2013 10:14 AM in reply to: Neilw
So Ive added that perimeter feature line as a breakline to my pond surface and the profile views look great. Thank you!!
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.