AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
rwolfe00
Posts: 6
Registered: ‎11-01-2013
Message 1 of 7 (249 Views)
Accepted Solution

Feature lines losing intelligence when I reopen file

249 Views, 6 Replies
12-16-2013 07:11 AM

I am using the AutoCAD Civil 3d 2014 version.  I have created a small site using the surface.dwt template located in the tutorials.  The surface is created using COGO points for existing surface and using only feature lines for all proposed since it is a small site and has irregular features, roads and lots.  I created the grading using the feature lines or along feature lines and everything worked out well.  I saved the work and closed the drawing.  The same day I opened the drawing to find all of the feature lines have turned into polylines.  I tried the file recovery, but since all of the work was in the same day, it didn't have the created feature lines and grading.  I recreated all of the feature lines and when I tried to use the grading tool, it would crash the program repeatedly this time around and still have the same issues.  I now have recreated the feature lines once again.  Before I try grading again and chance redoing the work again, does anyone have any thoughts or advice into what I'm doing wrong or if it is a fix that needs updated to the program?

 

Thanks,

 

Robert

Check your settings; sounds like CAD is set to save to vanilla cad or a previous version?

Valued Mentor
owenmull
Posts: 356
Registered: ‎09-06-2011
Message 2 of 7 (226 Views)

Re: Feature lines losing intelligence when I reopen file

12-16-2013 09:03 AM in reply to: rwolfe00

Could you post the drawing?

-Owen
Windows 7 x 64 bit
NVidia Quadro K3000M Dual Monitor
32.0 GB RAM
Intel Core i7-3820QM @ 2.70 GHz
Civil 3D 2013 SP 2
______________________________________________________________
Usually, I find that the problem is between the keyboard and the chair.
Active Member
rwolfe00
Posts: 6
Registered: ‎11-01-2013
Message 3 of 7 (212 Views)

Re: Feature lines losing intelligence when I reopen file

12-16-2013 09:30 AM in reply to: owenmull

I am unable to post the drawing.  Is there any additional information you need about the way the drawing was set up?

Valued Mentor
ericcollins6932
Posts: 332
Registered: ‎05-13-2010
Message 4 of 7 (206 Views)

Re: Feature lines losing intelligence when I reopen file

12-16-2013 09:45 AM in reply to: rwolfe00

Check your settings; sounds like CAD is set to save to vanilla cad or a previous version?

Eric Collins, P.Tech.(Eng.)

Win 7 Enterprise SP1 64 bit
Intel i7 3770 @ 3.40 GHz
16 GB RAM
Civil 3D 2012 SP2
Active Member
rwolfe00
Posts: 6
Registered: ‎11-01-2013
Message 5 of 7 (199 Views)

Re: Feature lines losing intelligence when I reopen file

12-16-2013 09:58 AM in reply to: rwolfe00

My save settings are set to 2010 version.

Valued Mentor
owenmull
Posts: 356
Registered: ‎09-06-2011
Message 6 of 7 (193 Views)

Re: Feature lines losing intelligence when I reopen file

12-16-2013 10:14 AM in reply to: rwolfe00

You can post the drawing if you make a copy of it, then via Windows change the file type extension to something like '.txt' and upload it.

-Owen
Windows 7 x 64 bit
NVidia Quadro K3000M Dual Monitor
32.0 GB RAM
Intel Core i7-3820QM @ 2.70 GHz
Civil 3D 2013 SP 2
______________________________________________________________
Usually, I find that the problem is between the keyboard and the chair.
Active Member
rwolfe00
Posts: 6
Registered: ‎11-01-2013
Message 7 of 7 (182 Views)

Re: Feature lines losing intelligence when I reopen file

12-16-2013 12:04 PM in reply to: ericcollins6932

I changed the save settings to 2013 and it has fixed the issues.  Go figure it's a simple fix.  I wouldn't have thought there would be that much difference.  Thanks!

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.