AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
ChrisGIS
Posts: 9
Registered: ‎12-26-2012
Message 1 of 3 (119 Views)

Exporting North Arrow

119 Views, 2 Replies
03-05-2014 01:58 PM

I have a North Arrow symbol in AutoCAD and I'm trying to export it to a shapefile, .jpg or any kind of format that I can use in ArcMap.  I'm new to AutoCAD please be specific as possible.  Thanks in advance.

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,314
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 3 (113 Views)

Re: Exporting North Arrow

03-05-2014 02:11 PM in reply to: ChrisGIS

Type MAPEXPORT and export it out as an ESRI shapefile.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
Murph
Posts: 1,947
Registered: ‎11-13-2006
Message 3 of 3 (95 Views)

Re: Exporting North Arrow

03-05-2014 03:41 PM in reply to: TRogers

Exporting it to shp format will work however, if the north arrow in in PS then the inserting point may not be what you want and if there is a coordinate system assigned to the dwg that may aso cause an issue in ArcGIS on moving it and placing it where it needs to be. 

I would suggect using jpg format. 

Type jpgout and select the north arrow, or if there is a lot of detail in the symbo; than setting up a raster plotter from the plotter wizard and select raster format. 

Murph
Supportting the troops daily.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.