AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
New Member
timi
Posts: 1
Registered: ‎01-13-2010
Message 1 of 6 (1,578 Views)

Export polyline to shp file from C3D 2010

1578 Views, 5 Replies
01-13-2010 08:15 AM
I am able to export to SDF but I get nothing when trying to go the two shp formats available. was a "parcel", but i exploded to lwpolyline.

Do i need a patch to make this work???

I am a C3D newbie and am struggling wit h user interface, but know that mapexport command line looks like it is supposed to work.

thanks

tim
*Murph
Message 2 of 6 (1,578 Views)

Re: Export polyline to shp file from C3D 2010

01-13-2010 09:33 AM in reply to: timi
First, do you have all the service packs installed?
Second are you checking the polygon or line type object in the export dialog
in the object type of the selection tab?

--

Murph
http://map3d.wordpress.com/


wrote in message
news:6317533@discussion.autodesk.com...
I am able to export to SDF but I get nothing when trying to go the two shp
formats available. was a "parcel", but i exploded to lwpolyline.

Do i need a patch to make this work???

I am a C3D newbie and am struggling wit h user interface, but know that
mapexport command line looks like it is supposed to work.

thanks

tim
New Member
andrew.malizia
Posts: 1
Registered: ‎01-15-2010
Message 3 of 6 (1,578 Views)

Re: Export polyline to shp file from C3D 2010

01-15-2010 09:57 AM in reply to: timi
I have been unable to successfully export to SHP in Civil 3D 2010 also. The portion of the dialog box for object type (point, line, polygon) is gone from the top. Is there a fix for this? I am up to date with the service packs. Thanks.

Andrew

EDIT: Solution found on Murph's Blog... http://map3d.wordpress.com/2008/11/01/exporting-to-shp-with-civil-3d-and-errors/ worked like a charm. Thanks! Edited by: andrew.malizia on Jan 15, 2010 6:02 PM
*Murph
Message 4 of 6 (1,578 Views)

Re: Export polyline to shp file from C3D 2010

01-15-2010 11:27 AM in reply to: timi
The official fix.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=13251791&linkID=9240697

--

Murph
http://map3d.wordpress.com/


"andrew.malizia" wrote in message news:6319178@discussion.autodesk.com...
I have been unable to successfully export to SHP in Civil 3D 2010 also. The
portion of the dialog box for object type (point, line, polygon) is gone
from the top. Is there a fix for this? I am up to date with the service
packs. Thanks.

Andrew

EDIT: Solution found on Murph's Blog...
http://map3d.wordpress.com/2008/11/01/exporting-to-shp-with-civil-3d-and-errors/
worked like a charm. Thanks!

Edited by: andrew.malizia on Jan 15, 2010 6:02 PM
New Member
svrankovic
Posts: 1
Registered: ‎04-24-2012
Message 5 of 6 (1,269 Views)

Re: Export polyline to shp file from C3D 2010

04-24-2012 04:49 AM in reply to: timi

I can't export sipmle polygon in shapefile drown with closed polyline. In data tab I've selceted AcDbCurve->2DPolylines atributes. Only thing I get is No entity to export eror. 

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,780
Registered: ‎06-03-2011
Message 6 of 6 (1,263 Views)

Re: Export polyline to shp file from C3D 2010

04-24-2012 05:58 AM in reply to: svrankovic

svrankovic wrote:

No entity to export eror


Check this for all your polygons to be exported, sir.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.