AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
agorodetsk
Posts: 8
Registered: ‎05-24-2007
Message 1 of 7 (236 Views)

Dynamically linked to profile feature line from alignment

236 Views, 6 Replies
03-04-2014 05:52 PM

I have created a feature line from the alignment dynamically linked to the design profile, however elevations of the feature line do not match with the profile elevations. Is it a software bug or is there a setting that should be used?

Thank you.

Alex Gorodetsky.

Valued Contributor
L3GO-Ed
Posts: 52
Registered: ‎11-28-2013
Message 2 of 7 (212 Views)

Re: Dynamically linked to profile feature line from alignment

03-04-2014 10:48 PM in reply to: agorodetsk

Does the feature line have elevations at all? One thing i think is that the alignment does not assume the elevations of an associated profile, the two just work hand in glove to get you a corridor

Active Member
agorodetsk
Posts: 8
Registered: ‎05-24-2007
Message 3 of 7 (198 Views)

Re: Dynamically linked to profile feature line from alignment

03-05-2014 07:53 AM in reply to: L3GO-Ed
feature line does have elevations, but elevations do not match with profile elevations; I use grading menu to create feature lines from alignment and I check dynamically link to profile box. But elevations on a feature line do not match with profile elevations. L abel stations in alignment with elevations from profile and also use emasure alignment commands to create points at certain intervals, however feature line elvations do not match, I use sincpac command to bring points to featue line elevations and point eelavtions change vs profile, aslo id point on feature line and it shows dif elevation.
Active Contributor
rjairath
Posts: 29
Registered: ‎07-20-2010
Message 4 of 7 (138 Views)

Re: Dynamically linked to profile feature line from alignment

06-27-2014 08:17 AM in reply to: agorodetsk

i am having similar problem. I am creating feature line from alignment and profile and sometime, when it creates feature line it does not match profile (one or two points will have the wrong elevation)  forcing me to check each and every feature line i create.. very time consuming.

 

Is there a glitch or some setting that is causing this or ami doing something wrong.

 

my steps:

received xml format of alignmnet with profile

created a profile view to see vertical data of centerline

 

then create feature line from alignment and select profile  (so i can create and ofset and make surface)

created a stepped offset @2.5% grade of feature to represent edge of track.  

make surface cut section views

 

and that is where you catch the error since the section view will not matach teh typical as the feature line elevation does not match profile

do edit elevation on feature line and correct elevation to profile, surface corrects and section correct them self.

 

I can share my DWG file if someone wants to try it and share their results, fixes and/or comments

Thank you for reading,

Win7 64bit Pro
Xeon E5-1620 v2, 3.70GHz, 32GB Ram

Please mark solution found if this post solved your issue or give kudos when appropriate.

*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,798
Registered: ‎11-13-2006
Message 5 of 7 (133 Views)

Re: Dynamically linked to profile feature line from alignment

06-27-2014 08:37 AM in reply to: rjairath

I will take a look.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
Active Contributor
rjairath
Posts: 29
Registered: ‎07-20-2010
Message 6 of 7 (118 Views)

Re: Dynamically linked to profile feature line from alignment

06-27-2014 10:40 AM in reply to: jmayo

please see attached file..i have bound the client file and have already imported in the xml file. with alignment and profile.

 

to validate the xml data was correct i created the profile view and placed on top of the exploded profile view I got from the client.

the don't use civil 3d or autodesk based software, so the best I can get from them is xml and dwg filE with exploded everything.

 

i will be away for weekend so will not be able to provide more input until Wednesday

 

Thank you for reading,

Win7 64bit Pro
Xeon E5-1620 v2, 3.70GHz, 32GB Ram

Please mark solution found if this post solved your issue or give kudos when appropriate.

*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,884
Registered: ‎12-15-2008
Message 7 of 7 (101 Views)

Re: Dynamically linked to profile feature line from alignment

06-28-2014 09:59 AM in reply to: agorodetsk
9 out 10 times it is because the profile is not the same length of the alignment. Similar to a corridor going to zero.
Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.