AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Mentor
oceanside
Posts: 388
Registered: ‎08-03-2006
Message 1 of 5 (2,211 Views)

Dimensions Not Showing in Layout

2211 Views, 4 Replies
11-03-2010 06:44 AM

I have a layout with a viewport that have dimensions using the Bearing & Distance style which was done in Model space in the viewport.  Annotation is set to visable; Annotation scale is set same scale as viewport; and  DIMASSOC=2.  I created a new layout & viewport and the dimensions are not showing up.  The new layout & viewport have the same settings as my first layout.  Why are the dimensions not showing up?  Went back to my Model space drawing to check and they're there.

the best is at the beach!
*Expert Elite*
Sinc
Posts: 6,207
Registered: ‎11-18-2006
Message 2 of 5 (2,200 Views)

Re: Dimensions Not Showing in Layout

11-03-2010 08:29 AM in reply to: oceanside

I'm confused...  You're talking about a "Bearing and Distance" style, but there's nothing like that for dimensions, and DIMASSOC has no effect on C3D Labels...

 

Are you talking about C3D Labels or Dimensions?  If you're talking about Dimensions, it sounds like you may be using an Annotative Style.  Annotative objects will only show up in viewports if the Viewport Scale is in the Annotative Scale List for the Dimension.

Sinc
Mentor
oceanside
Posts: 388
Registered: ‎08-03-2006
Message 3 of 5 (2,194 Views)

Re: Dimensions Not Showing in Layout

11-03-2010 09:06 AM in reply to: Sinc

Sorry...you are absolutely correct...I am using Labels not Dimensions.  I'm using a Bearing & Distance label style. 

the best is at the beach!
Distinguished Mentor
OMCUSNR
Posts: 506
Registered: ‎04-28-2010
Message 4 of 5 (2,190 Views)

Re: Dimensions Not Showing in Layout

11-03-2010 09:17 AM in reply to: oceanside

Check your layers.  See if the layer associated with the style is on or thawed in the viewport.

Homebuilt box: I5-2500k, MSI P67A-GD65, 12gig DDR3 1600 ram, ASUS ENGTX460 Video card, WD Velociraptor WD4500HLHX HD, Win 7 64 pro.
*Expert Elite*
Sinc
Posts: 6,207
Registered: ‎11-18-2006
Message 5 of 5 (2,185 Views)

Re: Dimensions Not Showing in Layout

11-03-2010 09:38 AM in reply to: oceanside

Keep in mind that the labels might be going onto an unexpected layer.  The Line/Curve labels get controlled by the Object Layer settings in your Drawing Settings, and they work a bit differently depending on whether you are using General Line/Curve labels or Parcel labels.

Sinc
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.