AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
sswanson
Posts: 71
Registered: ‎12-16-2009
Message 1 of 11 (224 Views)
Accepted Solution

Data Shortcut - Profile

224 Views, 10 Replies
02-03-2014 12:19 PM

I opened a new file and referenced in a data shortcut of a surface model object from which I then created  an alignment and profile, as well as creating a data shortcut of the alignment & profile, then saved the file as Drawing A. 

 

 

My problem is that when I opened a new file Drawing B, and try to data reference just the profile,

all I get is the alignment and no profile.

 

So my question is why can't I data reference in the profile on another drawing? 

 

This process worked when I data referenced in the surface model object.

 

                                                                      Steve Swanson

 


sswanson wrote:

I opened a new file and referenced in a data shortcut of a surface model object from which I then created  an alignment and profile, as well as creating a data shortcut of the alignment & profile, then saved the file as Drawing A. 

 

That doesn't sound possible?

 

 

My problem is that when I opened a new file Drawing B, and try to data reference just the profile,

all I get is the alignment and no profile.

 

What Would you do with only a profile? They usually are part and parcel I think you have to deref the alignment first

 

 

 

 


                                                           


 


Just the profile? and what would it be tied too?

Hi Jay & Joe

 

I was out yesterday, so I just tried your suggestion and it worked.  This is great.

 

 

                           Thank you both for all your help

                                          

                                              Steve Swanson

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,730
Registered: ‎09-15-2010
Message 2 of 11 (210 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 01:19 PM in reply to: sswanson

sswanson wrote:

My problem is that when I opened a new file Drawing B, and try to data reference just the profile,

all I get is the alignment and no profile.

 So my question is why can't I data reference in the profile on another drawing?   


 

Is this what you've tried?

From within File B:

Data Shortcuts listing on Prospector Tab of Toolspace>Alignments>Centerline Alignments>Alignment Name>expand Alignment Name>Profiles>expand Profiles>Profile Name>Rt. Click>Create Reference?

 

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 5,188
Registered: ‎12-15-2008
Message 3 of 11 (205 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 01:27 PM in reply to: sswanson

The alignment and profile should be created in the same file. Althought it seems, and c3d lets you, create them in different files it doesn't always work. don't know if you can call it a bug, but it is a c3d fact of life. sometimes it will work and sometimes it will not

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Valued Contributor
sswanson
Posts: 71
Registered: ‎12-16-2009
Message 4 of 11 (198 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 01:44 PM in reply to: Jay_B

Hi Jay

 

Yes that is exactly what I did, but all I got was the centerline alignment. 

 

                                         Steve

Valued Contributor
sswanson
Posts: 71
Registered: ‎12-16-2009
Message 5 of 11 (194 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 01:49 PM in reply to: Joe-Bouza

Hi Joe

 

Both the alingment and profile where created on the same file, Drawing A, but I can not bring in the data reference of the profile from dwawing A into Drawing B.

 

                                                     Steve

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,730
Registered: ‎09-15-2010
Message 6 of 11 (193 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 01:49 PM in reply to: sswanson

Steve,

 

I didn't see any version info posted but it's working fine here using 2014 SP1.

 

In Prospector, did you drill down to Alignments>Centerline Alignments>Alignment Name>Profiles>Profile Name

In drawing B after creating the reference?

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Valued Contributor
sswanson
Posts: 71
Registered: ‎12-16-2009
Message 7 of 11 (178 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 02:19 PM in reply to: sswanson

Jay

 

Yes that is what I did, and as soon as I did that the "Create  Profile Reference" menu appears with my source profile & alignment names,

profile style: Standard, profile layer 0, and profile label set: standard.   Then just the alignment appears. maybe it could be a layer problem,

but I still can not figure why the alignment appears, it should just the profile.

 

                                                                           Steve

*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 5,188
Registered: ‎12-15-2008
Message 8 of 11 (167 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 06:50 PM in reply to: sswanson

sswanson wrote:

I opened a new file and referenced in a data shortcut of a surface model object from which I then created  an alignment and profile, as well as creating a data shortcut of the alignment & profile, then saved the file as Drawing A. 

 

That doesn't sound possible?

 

 

My problem is that when I opened a new file Drawing B, and try to data reference just the profile,

all I get is the alignment and no profile.

 

What Would you do with only a profile? They usually are part and parcel I think you have to deref the alignment first

 

 

 

 


                                                           


 


Just the profile? and what would it be tied too?

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,730
Registered: ‎09-15-2010
Message 9 of 11 (163 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-03-2014 07:14 PM in reply to: Joe-Bouza
"I think you have to deref the alignment first"

I thought so too Joe, until I tried just that today when looking at this.

Created New dwg from dwt>save dwg>dref in surface pfl only.

It worked but of course it also brought the parent alignment along
for the ride as both appeared in prospector.
Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Valued Contributor
sswanson
Posts: 71
Registered: ‎12-16-2009
Message 10 of 11 (142 Views)

Re: Data Shortcut - Profile

02-05-2014 07:58 AM in reply to: sswanson

Hi Jay & Joe

 

I was out yesterday, so I just tried your suggestion and it worked.  This is great.

 

 

                           Thank you both for all your help

                                          

                                              Steve Swanson

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.