AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
New Member
luiscelis58
Posts: 1
Registered: ‎01-13-2013
Message 1 of 9 (947 Views)

Cvil Cad is not compatible with windows 8??

947 Views, 8 Replies
01-13-2013 08:36 AM

I recently install Autodes Civil Cad 2013 and 2012 in my PC wit windows 8 and the program crash every 5 to 10 minutes, does somebody knows how to fix this poroblem????

*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,979
Registered: ‎08-01-2008
Message 2 of 9 (941 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-13-2013 09:04 AM in reply to: luiscelis58
none of the mainstream Autodesk products are officially supported on windows 8. I'd doubt very much if any backwards compatibility will be maintained although it'd be a safe bet that future versions will be windows 8 compatible.
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,340
Registered: ‎09-04-2006
Message 3 of 9 (927 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-13-2013 10:17 AM in reply to: luiscelis58

Try a Google search. You are not the first to attempt to use C3D in Win 8. You my find a way to get it working.

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,761
Registered: ‎12-18-2002
Message 4 of 9 (923 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-13-2013 10:31 AM in reply to: luiscelis58

Just as an FYI, a local client was having the same issue. We had him uninstall Civil 3D and then re-install using Windows 7 Compatibility Mode. Now he's up and running and has reported no crashing.

 

Best regards,

 

Tim

 

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,979
Registered: ‎08-01-2008
Message 5 of 9 (911 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-13-2013 11:07 AM in reply to: luiscelis58
whilst it is possible to run under windows 8 according to various posts on discussion forums do not expect any help from Autodesk if you need to troubleshoot problems.
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
*Expert Elite*
mathewk
Posts: 2,790
Registered: ‎07-09-2003
Message 6 of 9 (886 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-13-2013 04:24 PM in reply to: neilyj

Actually, Autodesk has said they will support Windows 8 users.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=19048377&linkID=9240617 attempt to 

Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,979
Registered: ‎08-01-2008
Message 7 of 9 (870 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-13-2013 10:47 PM in reply to: luiscelis58
autocad and civil 3d ??
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Distinguished Mentor
michael.robertson
Posts: 604
Registered: ‎03-18-2008
Message 8 of 9 (853 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-14-2013 04:01 AM in reply to: luiscelis58

C3D 2012 & 2013 is not stable on Win8. Most report C3D 2013 with SP1 works well.

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer
*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,389
Registered: ‎09-05-2007
Message 9 of 9 (836 Views)

Re: Cvil Cad is not compatible with windows 8??

01-14-2013 06:25 AM in reply to: michael.robertson

I am running it on Windows 8, WITHOUT SP1 and it works fine.  However, it is not supported.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.