AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 1 of 11 (697 Views)

Creating points at the stations of an alignment,

697 Views, 10 Replies
10-18-2012 01:43 PM

Creating points at the stations of an alignment,

 

I wanted to get the (x,y,z) of the stations of an alignment, but sounds not to work.

 

In the screenshots below, I got the message “The specified station is not valid for this object” and couldn’t proceed! How this issue might be solved?

 

Thank you

 

Best

 

Jamal

 

Clip_218.jpg

 

Clip_219.jpg

 

 

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 5,190
Registered: ‎12-15-2008
Message 2 of 11 (672 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-18-2012 08:14 PM in reply to: JamaL9722060

Jamal,

 

 

 

Home>> Points >> create point along alignment. key in a value that is within the station range

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 3 of 11 (662 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-19-2012 12:52 AM in reply to: Joe-Bouza

Thank you Joe-Bouza for the help.

 

I couldn’t find the option “create point along alignment”! the screenshot is attached.

 

Clip_222.jpg

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
Valued Contributor
bpoleuca
Posts: 70
Registered: ‎03-23-2007
Message 4 of 11 (658 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-19-2012 01:41 AM in reply to: JamaL9722060

The function DIVIDE you can use when you want a number of segments.

The function MEASURE you can use when you want to have the lenght you need and at the last portion you will have a diferent lenght. So I think you can use MEASURE.

 

PS.

1. How can I give the profile in reference to take the Z value?

2. If you want to have X,Y,Z you must use points from coridor?

 

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 5 of 11 (655 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-19-2012 01:57 AM in reply to: bpoleuca

Many thanks

 

To answer your two questions, please, have a look on the screenshots below.

 

My issue is how to create points (in a group say g3) at the stations of the alignment! That’s all!

 

Clip_230.jpg

 

Clip_231.jpg

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
Valued Contributor
Postmaster_G
Posts: 75
Registered: ‎12-20-2012
Message 6 of 11 (373 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

04-07-2014 12:47 PM in reply to: JamaL9722060

I know this is an old thread, but did you ever solve this problem?

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,360
Registered: ‎04-09-2010
Message 7 of 11 (348 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

04-08-2014 11:08 AM in reply to: Postmaster_G

Sorry Postmaster. I didn’t any answer for this issue.

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
Member
ntimba256
Posts: 5
Registered: ‎07-23-2014
Message 8 of 11 (125 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-02-2014 08:07 AM in reply to: JamaL9722060
Letme get you right, you want the centreline x,y,z at 1+000, 2+000 sort of interval?
if thats so i have an answer for you
*Expert Elite*
doni49
Posts: 2,019
Registered: ‎12-22-2012
Message 9 of 11 (113 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-02-2014 12:39 PM in reply to: Postmaster_G

You're looking to create points every x number of feet along the alignment?  Use "Measure Alignment" as shown in this screenshot.  Set Prompt for Elevation and Prompt For Description to NONE.  Then when you run this command, it'll prompt you to select the Aignment, enter the start and end stations, the offset (which I'm guessing you'll want to be 0.00) and the interval.  Then it'll place a cogo point ever INTERVAL distance along the specified alignment between the start and and end stations as specified.

 

CreatePtsAtInterval.png

 

 

Don Ireland



If a reply solves your issue, please remember to click on "Accept as Solution". This will help other users looking to solve a similar issue. Thank you.






Forum links:
AutoCAD 2013/2014/2015
AutoCAD 2010/2011/2012

AutoLISP, VB and other AutoCAD customization


Civil 3D General
Civil 3d Customization


Other Helpful links:
My File is too large to post or I can't post it due to privacy issues!
*Expert Elite*
doni49
Posts: 2,019
Registered: ‎12-22-2012
Message 10 of 11 (110 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-02-2014 12:42 PM in reply to: JamaL9722060

JamaL9722060 wrote:

Sorry Postmaster. I didn’t any answer for this issue.


Jamal,

 

The answer was provided for you way back when...

 

http://forums.autodesk.com/t5/autocad-civil-3d-general/creating-points-at-the-stations-of-an-alignme...

Don Ireland



If a reply solves your issue, please remember to click on "Accept as Solution". This will help other users looking to solve a similar issue. Thank you.






Forum links:
AutoCAD 2013/2014/2015
AutoCAD 2010/2011/2012

AutoLISP, VB and other AutoCAD customization


Civil 3D General
Civil 3d Customization


Other Helpful links:
My File is too large to post or I can't post it due to privacy issues!
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.