AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
t2lv
Posts: 5
Registered: ‎04-19-2012
Message 1 of 16 (1,571 Views)
Accepted Solution

Creating points at a specific number

1571 Views, 15 Replies
04-19-2012 10:20 AM

I am trying to set several hundred points along polyline verticies with the point number starting at 5000. There are no other points in my drawing, yet everytime I start the process, it begins at 1. I have set 5000 at my Next Point Number under Point Identity in the Create Points toolbar. I have also verified that the 'Save Command Settings" is set to yes under the 'Commands-Create Points'. We cannot get this to behave as desired.

Can anyone tell me what I'm missing? This is a 2D polyline with no elevations.

Civil3D 2013 64 bit.

Happy days! SP1 installed today seems to have fixed the problem. Starting point numbers are held and automatic placement will keep the numbering consistent. Thanks!

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,390
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 16 (1,559 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 11:05 AM in reply to: t2lv

On the Settings tab, expand point, expand Commands, right click on CreatePoints, Edit Feature Settings...

 

4-4-2012 8-46-10 AM.png

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Member
t2lv
Posts: 5
Registered: ‎04-19-2012
Message 3 of 16 (1,548 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 11:59 AM in reply to: TRogers

My settings are identical except for the point number, but I cannot get the point numbering to change. I have no problem in 2012, but this is my first go around in 2013. My partner gets the same results on his updated workstation. I have attached a clipping.

 

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,390
Registered: ‎09-05-2007
Message 4 of 16 (1,542 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 12:06 PM in reply to: t2lv

In your create points toolbar, expand the chevron to the right and make sure that the point number states 5000.

 

4-4-2012 8-46-10 AM.png

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,519
Registered: ‎07-22-2003
Message 5 of 16 (1,537 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 12:12 PM in reply to: TRogers

None of the Point Creation commands, that I've tested, in 2013 honor the next point number property. Another bug discovered.

Jeff_M, also a frequent Swamper
*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,390
Registered: ‎09-05-2007
Message 6 of 16 (1,534 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 12:14 PM in reply to: Jeff_M

it works fine for me.  You must make sure that the Next point number is set in the Feature Settings and in the Create Points toolbar.  If it's not working, can you post the drawing so I can take a look at it?

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,583
Registered: ‎06-29-2007
Message 7 of 16 (1,528 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 12:28 PM in reply to: Jeff_M

Hi,

 

>> None of the Point Creation commands, that I've tested, in 2013 honor the next point number property

just tried it with "manual point" and Civil3D 2013 German .... works for me (see video, maybe there are different workflows, command-calls, clicks, ... that makes the difference).

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,519
Registered: ‎07-22-2003
Message 8 of 16 (1,524 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 12:35 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

OK, Manual does work. The Automatic, On Line/Curve, and Polyline Vertices - Automatic definitely do not. 

Jeff_M, also a frequent Swamper
*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,390
Registered: ‎09-05-2007
Message 9 of 16 (1,521 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 12:36 PM in reply to: Jeff_M

Good to know.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Member
t2lv
Posts: 5
Registered: ‎04-19-2012
Message 10 of 16 (1,515 Views)

Re: Creating points at a specific number

04-19-2012 12:46 PM in reply to: TRogers

I can control the point numbering fine for a single manual point setting, but when I pick a polyline to set points automatically along the vertices, it returns back to ignoring my settings.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.