AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
intoit
Posts: 9
Registered: ‎11-11-2010
Message 1 of 13 (640 Views)
Accepted Solution

Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

640 Views, 12 Replies
02-14-2011 11:46 AM

I created a surface from an older tin created in LDD. i can id any intersection in the tin and get an elevation but when i create a profile from the surface i get 0 min and 0 max elevations. I know this is something simple that i am missing, but if it is right in front of me, i can't see it.

 

thanks

Your alignment has a Radius of 0 for the second spiral-curve-spiral. C3D doesn't like 0 length 'anything' in an alignment. This is what is keeping the profile from being created correctly. Fix that R=0 and the profile will automaticaly show up correct.

Glad I could help!

 

If you find a response which answers your question, please be sure to accept it as the solution. This will help future searchers quickly find answers to their own questions. Thanks!

*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,784
Registered: ‎08-01-2008
Message 2 of 13 (608 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 01:12 AM in reply to: intoit

Can you post it ??

neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 240Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Active Member
intoit
Posts: 9
Registered: ‎11-11-2010
Message 3 of 13 (597 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 08:04 AM in reply to: intoit

I sent the tin and alignment file in 2007 format to a colleage and it workd fine. To me, this appears to be a glitch in 2011 - "Create Surface From Tin".

 

C3D 2011 SP1

Win 7Pro x64

6gb ram

*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,851
Registered: ‎11-13-2006
Message 4 of 13 (590 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 08:17 AM in reply to: intoit

I do not have an issue with that command in 2011. Is the Tin file from LDD? Do you have all of the other files to go with the tin like the pnt file?

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,851
Registered: ‎11-13-2006
Message 5 of 13 (588 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 08:20 AM in reply to: jmayo

I would also wonder if the path to the tin changed since the import process.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
Active Member
intoit
Posts: 9
Registered: ‎11-11-2010
Message 6 of 13 (583 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 09:01 AM in reply to: intoit

Yes, the tin is from LDD. And yes, all the other files are with the tin. (see SOG1.zip in my last post)

I do not have an issue with quick profile, it works fine, it may even be an alignment issue, I can create a straight line next to my align and get a correct profile. I just recreated my alignment and it comes up with 0 elevations on the profile data.

Active Member
intoit
Posts: 9
Registered: ‎11-11-2010
Message 7 of 13 (574 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 09:39 AM in reply to: intoit

A little slip-up in my last post. I have been using a file sent from a coleague built in 2009 version. Everything works fine. I have re-created the process in 2011 and get the same results. When trying to create a profile from a surface created from a tin, the alignment files don't work (only 0 elevations). Quick profile works fine.

 

*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,368
Registered: ‎07-22-2003
Message 8 of 13 (547 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 01:07 PM in reply to: intoit

Can you post your alignment? I drew an alignment within the surface boundary and it profiles just fine.

Jeff_M, also a frequent Swamper
Active Member
intoit
Posts: 9
Registered: ‎11-11-2010
Message 9 of 13 (539 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 01:17 PM in reply to: Jeff_M

Alignment as requested.

*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,368
Registered: ‎07-22-2003
Message 10 of 13 (531 Views)

Re: Create surface from tin 0 elevation shows in profile data

02-15-2011 01:34 PM in reply to: intoit

Your alignment has a Radius of 0 for the second spiral-curve-spiral. C3D doesn't like 0 length 'anything' in an alignment. This is what is keeping the profile from being created correctly. Fix that R=0 and the profile will automaticaly show up correct.

Jeff_M, also a frequent Swamper
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.