AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Mentor
bcsurvey
Posts: 285
Registered: ‎04-29-2008
Message 1 of 4 (286 Views)
Accepted Solution

Closed polyline (CAD) to polygon FEATURE (GIS)

286 Views, 3 Replies
04-03-2013 10:40 AM

I have been forced to enter the realm of GIS and it's not pretty.

 

This may be more a GIS question, but their forums seem to be focused on coding.

 

I know how to export a closed polyline out of C3D as a .shp then bring it into GIS as a new layer.  But what is the procedure for moving this single polygon layer into an existing polygon layer as a feature (one of many existing polygons in existing layer)?

 

Thanks

Civil 3D 2014
Windows 7 Professional SP1
Dell Precision T1700
(i7 @ 3.40 GHz)
8GB RAM
Nvidia Quadro K600
*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,662
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 4 (273 Views)

Re: Closed polyline (CAD) to polygon FEATURE (GIS)

04-03-2013 11:30 AM in reply to: bcsurvey

You can simply _MAPIMPORT the two shapes in an empty .DWG then _MAPEXPORT all to a unique polygon shapefile.

*Expert Elite*
Murph
Posts: 1,961
Registered: ‎11-13-2006
Message 3 of 4 (258 Views)

Re: Closed polyline (CAD) to polygon FEATURE (GIS)

04-03-2013 02:59 PM in reply to: bcsurvey

There's a merge shp tool in ESRI if that's the GIS software you're using.

Murph
Supportting the troops daily.
Valued Mentor
bcsurvey
Posts: 285
Registered: ‎04-29-2008
Message 4 of 4 (227 Views)

Re: Closed polyline (CAD) to polygon FEATURE (GIS)

04-09-2013 08:33 AM in reply to: Murph

Thanks for the replies.  I did go with the merge tool (Under Geoprocessing pull-down menu) in ArcCatalog.  I had to redo it when I realized that I wanted the "new" features to be placed at the bottom of the attribute table, not at the top as I had done originally.  Redoing it with the input data stacked to reflect the order in the destination dataset was an easy fix.

 

You both provided valuable information for me, so you both get a green check!

Thanks again

Civil 3D 2014
Windows 7 Professional SP1
Dell Precision T1700
(i7 @ 3.40 GHz)
8GB RAM
Nvidia Quadro K600
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.