AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
mtallerine
Posts: 4
Registered: ‎03-26-2012
Message 1 of 6 (1,501 Views)

Civil 3d Workspace

1501 Views, 5 Replies
03-26-2012 09:58 AM

I have recently installed AutoCAD Civil 3D 2012.  In my workspace drop down, i do not have a Civil3d option and therefore cannot access all of the civl 3d functions i am needing.  Please Help!!!

*Expert Elite*
LisaPohlmeyer
Posts: 569
Registered: ‎01-14-2009
Message 2 of 6 (1,472 Views)

Re: Civil 3d Workspace

03-26-2012 12:15 PM in reply to: mtallerine

Did you perhaps start "Civil 3D as Autocad"?  Depending on your install, there's possibly two shortcuts.

Lisa Pohlmeyer

C3D 2012 SP4, C3D 2015
Please use "Accept as Solution" if this solved your issue.
Member
mtallerine
Posts: 4
Registered: ‎03-26-2012
Message 3 of 6 (1,470 Views)

Re: Civil 3d Workspace

03-26-2012 12:17 PM in reply to: LisaPohlmeyer

No..I'm clicking on AutoCAD Civil 3d as opposed to the "as autocad one"

*Expert Elite*
MarySeufert
Posts: 581
Registered: ‎04-19-2011
Message 4 of 6 (1,463 Views)

Re: Civil 3d Workspace

03-26-2012 12:34 PM in reply to: mtallerine

Check to see which profile is set current. Go to OPTIONS->PROFILES set either C3D_Imperial or C3D_Metric current if they are not. ~ Mary


_______________________________________________________________________
Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it.
Software Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet.
Member
mtallerine
Posts: 4
Registered: ‎03-26-2012
Message 5 of 6 (1,458 Views)

Re: Civil 3d Workspace

03-26-2012 12:42 PM in reply to: MarySeufert

It shows C3D_Imperial as current. 

*Expert Elite*
MarySeufert
Posts: 581
Registered: ‎04-19-2011
Message 6 of 6 (1,454 Views)

Re: Civil 3d Workspace

03-26-2012 12:57 PM in reply to: mtallerine

Check your Workspace Settings (_wssettings). It should look like this:C3D WSSettings.png

 

Next thing to check is you CUI. If it doesn't have those items listed under workspaces, your installation wasn't complete. ~ Mary


_______________________________________________________________________
Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it.
Software Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.