AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
1,955 Posts
161 Kudos
Registered: ‎09-05-2006
Post 11 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

05-31-2012 05:23 AM in reply to: ssomers

Just for the heck of it, try a different brand graphics card.

 

Bill

 

 

Active Contributor
35 Posts
1 Kudo
Registered: ‎11-23-2011
Post 12 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

05-31-2012 08:01 AM in reply to: wfberry

I don't think that's it. My coworker has an identical hardware setup and he says he's never had this problem. And anyways, I work for a small company, and we don't have any extra graphics cards to swap in.

- Shawn
---------------------
Civil 3D 2015

64-bit HP Desktop - HP Z420; 24GB RAM
Intel Xeon CPU E5-1620 0 @ 3.60 GHz
AMD Radeon HD 6570
Windows 7 SP1
*Expert Elite*
1,955 Posts
161 Kudos
Registered: ‎09-05-2006
Post 13 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

05-31-2012 08:39 AM in reply to: ssomers

That makes it easy.  The two of you swap cards.

 

Bill

Valued Mentor
285 Posts
82 Kudos
Registered: ‎10-31-2006
Post 14 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

06-01-2012 08:42 AM in reply to: ssomers

Toggle off SELECTIONCYCLING.

David Zavislan, P.E. | Wood Rodgers, Inc.
Active Contributor
47 Posts
3 Kudos
Registered: ‎12-16-2008
Post 15 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

06-05-2012 02:32 PM in reply to: ssomers

It happens to ours sometimes when in a command and moving over civil points with the point style as the X inside the O (pdmode 35). If OSMODE is 107 (end mid nod int ins) it looks like acad tries to calculate every endpoint, intersection, midpoint etc. on every point symbol. The farther zoomed out and the closer the points are to eachother the slower it goes. I usually toggle F3 to turn off osnaps when rolling over stuff like this. That or turn off some of the osnaps.

Civil 3D 2013 - Windows 7 Pro 64 - Dell T3500 - Xeon 2.67 - 24gb - Quadro 600
Active Contributor
35 Posts
1 Kudo
Registered: ‎11-23-2011
Post 16 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

06-05-2012 04:13 PM in reply to: JonRusk
I think you are on to something. For the last few days I've turned off some of the Osnap settings I typically keep on and it "seems" to be working. I knock on wood when I say that though. -Shawn
- Shawn
---------------------
Civil 3D 2015

64-bit HP Desktop - HP Z420; 24GB RAM
Intel Xeon CPU E5-1620 0 @ 3.60 GHz
AMD Radeon HD 6570
Windows 7 SP1
Active Member
7 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-03-2009
Post 17 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

10-31-2012 02:18 PM in reply to: ssomers

I'm having the same issues, so frustrating.  Tooltips off, OSNAPS off. Did you ever find resolution?

Active Contributor
35 Posts
1 Kudo
Registered: ‎11-23-2011
Post 18 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

11-07-2012 09:49 AM in reply to: bydesign99

I found that simply turning off some of the osnap settings (intersection in particular for some reason) and turning off "selection preview when a command is active" in the options has solved this issue. I haven't experienced this crash since adjusting these two things.

 

Hope it helps you too.

- Shawn
---------------------
Civil 3D 2015

64-bit HP Desktop - HP Z420; 24GB RAM
Intel Xeon CPU E5-1620 0 @ 3.60 GHz
AMD Radeon HD 6570
Windows 7 SP1
Valued Contributor
66 Posts
0 Kudos
Registered: ‎06-27-2011
Post 19 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

10-01-2014 03:15 AM in reply to: ssomers

1. If any antivirus running just stop all of its services by using services.msc command.

2. Update display drivers from the chipsets home site and not from the drivers CD/DVD came with it.

 

MohanS

New Member
1 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-21-2013
Post 20 of 20

Re: Civil 3D Often Freezes mid-command when I scroll over a contour line

01-21-2015 11:28 AM in reply to: ssomers

I know this is an old post, but I was having the same issue in Civil 3D2015.  The only previous solution I could find was to turn off my osnaps, which was a real nuisance since you need them for most everything.  I tried the other suggestions in this post and they did not for me.  I found that by turning off the apparent intersection osnap, this glitch improved but did not go away entirely.  Turning off the intersection & apparent intersection eliminated it completely.  At least now I only have to manually snap to intersections instead of all snap options..............

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!