AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
RCBmstg007
Posts: 53
Registered: ‎09-08-2006
Message 1 of 5 (497 Views)

Civil 3D - Label (Edit Text)

497 Views, 4 Replies
02-27-2013 01:29 PM

Does anyone know how to put a (Return) or Break to another text line in a label? Usually it is one big long label on one line....

Thanks!

*Expert Elite*
troma
Posts: 2,525
Registered: ‎05-21-2008
Message 2 of 5 (487 Views)

Re: Civil 3D - Label (Edit Text)

02-27-2013 01:41 PM in reply to: RCBmstg007

I'm kinda confused as to the question.

 

Can't you just use the Enter key to put in a return?


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,732
Registered: ‎09-15-2010
Message 3 of 5 (474 Views)

Re: Civil 3D - Label (Edit Text)

02-27-2013 02:38 PM in reply to: troma

Do you mean similar to the attached caption going from the top label example to the bottom?

 

If yes, the only way I've been able to accomplish this is to expllode the label unfortunately.

 

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Contributor
quinndbq
Posts: 15
Registered: ‎04-25-2008
Message 4 of 5 (465 Views)

Re: Civil 3D - Label (Edit Text)

02-27-2013 02:53 PM in reply to: RCBmstg007

Just a thought...but it looks like your label is being pulled into a Dragged state.  If that is the case, your label may be reverting into a stacked orienation and overriding your layout settings.  Try going into the label style's Dragged State and setting this to "As Composed".

 

In addition to this, on the Layout tab of your label style, you must edit component contents to include the carriage return that you are wanting.  If it looks correct in the preview window, it should look good in the drawing.

 

Hope this helps.

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,732
Registered: ‎09-15-2010
Message 5 of 5 (458 Views)

Re: Civil 3D - Label (Edit Text)

02-27-2013 03:17 PM in reply to: quinndbq

Yes you are correct, it's in a dragged state and our labeling along the pipe in the as composed state is all one line as that's the look were after.

I am actually able to put a return in the label, just tried again but in our label we're pulling the "material" values (in vold) from the parts list which messes it up for stacked text.

 

We'd either have to display the following using the "Edit Label Text" command

91 LF

12" RCP CL V @ 3.29%

 

or

 

91 LF 12" RCP CL V 

@ 3.29%

 

To achieve 2 lines stacked where we'd prefer so explode is only solution in this instance.

91 LF 12" RCP

CL V @ 3.29%

 

Kind of a sometimes it will work well and other times not thing.

 

Thanks for clarifying , you make a very good point.

"If it looks correct in the preview window, it should look good in the drawing."

 

After expanding the label composer dialog very wide you can see any returns in label much easier.:smileywink:

 

 

 

 

 

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.