AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Member
dkerr
Posts: 3
Registered: ‎06-10-2013
Message 1 of 10 (841 Views)

Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

841 Views, 9 Replies
01-15-2014 03:50 PM

I'm having problems viewing Live Maps in my drawings.

 

When I run the GEOMAP command and select Aerial (or any other option) nothing appears. It doesnt really do anything. Nothing changes, no error message, nothing. The command line doesn't give me any error.

 

I tried using the GEO command and select Map it tells me "Maps cannot be displayed. You are either offline, not signed in to your Autodesk 360 account or you have chosen not to use maps".

 

- My coordinate system is set correctly to where the particular job is and checked it using another machine (which works fine).

- I'm signed in to Autodesk 360 so that's not the problem.

- I have internet access.

- I've chosen maps for the GEO command and use Aerial for GEOMAP. Is there somewhere else that I need to select a "map" setting?

- I've also ran the _3DCONFIG command and set Manual tune.

 

I've recently uninstall misc software on my machine but wasn't any autodesk software or addons.  

 

Is there anything else I can try before I proceed to do a reinstall when I get the oppurtunity.

 

Thanks,

*Expert Elite*
Murph
Posts: 1,986
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 10 (833 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

01-15-2014 04:00 PM in reply to: dkerr

Try a repair first before you reinstall. If you had it working on another machince OK then I say the uninstall of the other apps changed something, a repair may fix it. 

Murph
Supportting the troops daily.
*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,331
Registered: ‎09-05-2007
Message 3 of 10 (796 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

01-16-2014 06:52 AM in reply to: dkerr

I have found a bug with this.  My coordinate system is set.  I am currently in the drawing.  Once in the drawing, I sign in to 360.  Then do GEOMAP.  No good.  It puts me in the middle of the Gulf of Mexico.  However, if I am signed in to 360 before I open the drawing, it shows up correctly.  

 

Also, if you see cameras and no aerial, you will have to zoom out a bit.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Member
dkerr
Posts: 3
Registered: ‎06-10-2013
Message 4 of 10 (774 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

01-16-2014 04:18 PM in reply to: Murph

Tried running a repair today but it didnt fix it. When I get a chance I will reinstall and hopefully that takes care of the problem.

New Member
kpung001
Posts: 2
Registered: ‎05-06-2011
Message 5 of 10 (665 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

02-20-2014 08:58 AM in reply to: dkerr
Dkerr, I'm having the same problem on my work machine
Member
dkerr
Posts: 3
Registered: ‎06-10-2013
Message 6 of 10 (661 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

02-20-2014 09:03 AM in reply to: kpung001

I've found a solution to my problem.

 

Go to your CAD options

 

Under the System Tab >> Click on the Hidden Messages Settings

 

Check to see if the box for Geographic Location/Live Maps is there. If it is check the box.

 

This will show a message for live maps that you can click and hopefully from there can fix the problem.

Member
Mpowelljr
Posts: 3
Registered: ‎01-17-2014
Message 7 of 10 (635 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

02-21-2014 05:38 AM in reply to: dkerr

Having the same issue.  Tried your fix, didn't work for me.  Had the message pop back up but still wouldn't load.

Member
Mpowelljr
Posts: 3
Registered: ‎01-17-2014
Message 8 of 10 (609 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

02-26-2014 04:19 AM in reply to: Mpowelljr
As of 2/26/14 it has mysteriously started working again.
Member
jlrpayne
Posts: 5
Registered: ‎12-15-2011
Message 9 of 10 (298 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

06-12-2014 12:29 PM in reply to: dkerr

Same prioblem here. One day it works, one day it doesnt. It will work in one session and not work again for a week and then suddenly the map appears. No rhyme or reason. Has anyone found a solution to this problem?

 

 

Member
jlrpayne
Posts: 5
Registered: ‎12-15-2011
Message 10 of 10 (290 Views)

Re: Civil 3D 2014 Live Maps not displaying

06-12-2014 01:15 PM in reply to: jlrpayne

I found something that worked for me. I followed these steps. be sure to back up your settings because this deletes all of your customization but the problem, for now, is solved.

 

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.