AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Mentor
engrtech
Posts: 765
Registered: ‎05-05-2008
Message 1 of 146 (2,154 Views)

C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

2154 Views, 145 Replies
05-05-2014 10:57 AM

With all the problems being reported about 2015, I thought I'd try and consolidate all that I've seen so far. If anyone has anymore feel free to add.

 

1. Confirmed - Survey Database edited and/or created with 2015 cannot be opened by a previous version of C3D.

2. Confirmed - Delete a survey figure from the panorama results in a crash and the figure(s) not deleted.

3. Confirmed - Map support path not created on install, resulting in Map commands not working. 

4. Confirmed - MAPIINSERT still not reading the GeoTIFF header UNITS at all, resulting in some images in US survey feet being brought in as meters. 

5. Unconfirmed - Extracting swept solids from a corridor does not work in 2015.

6. Unconfirmed - Creating a surface from a RCS file is not in C3D 2015

7. Unconfirmed - Geolocation ribbon tab by default getting focus all the time.

8. Unconfirmed - Command line bar width forgetting its width after close.

9. Unconfirmed - Toggling the lineweight button results in the command line reporting strange messages, even though the lineweights are working correctly.

10. Unconfirmed - Audit sometimes reports many hundreds of thousands or even millions of objects in model and paper spaces. 

11. Unconfirmed - The bug where MrSid images shift in a viewport that's had a UCS rotated has not been fixed.

IDSP 2015
Windows 8.1 Pro 64-bit
8GB RAM
Distinguished Contributor
nikoue
Posts: 223
Registered: ‎08-17-2009
Message 2 of 146 (2,137 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 11:48 AM in reply to: engrtech

12. Confirmed - Material Take Off computes the half areas of the materials,  when you have more than one baselines.

Civil 3d 2013. Also i'm trying Civil 3d 2015
Win 7 Ultimate x64 OCZ RevoDrive 240GB
Intel i7 930 Ati Firepro V7800 12 GB Ram

*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,990
Registered: ‎08-01-2008
Message 3 of 146 (2,131 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 11:57 AM in reply to: engrtech
 
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,990
Registered: ‎08-01-2008
Message 4 of 146 (2,129 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 11:58 AM in reply to: engrtech
Good list - have all these been reported to Autodesk for comments?

Looks like SP1 will be full of fixes...:smileywink:
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 500Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Valued Mentor
engrtech
Posts: 765
Registered: ‎05-05-2008
Message 5 of 146 (2,124 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 12:03 PM in reply to: nikoue

nikoue wrote:

12. Confirmed - Material Take Off computes the half areas of the materials,  when you have more than one baselines.


This happens in 2015? I know the last time I saw it was in 2014.

IDSP 2015
Windows 8.1 Pro 64-bit
8GB RAM
Distinguished Contributor
nikoue
Posts: 223
Registered: ‎08-17-2009
Message 6 of 146 (2,121 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 12:20 PM in reply to: neilyj

All these bugs, mentioned from me just now. Maybe some others need to do the same.

 

 

" 12. Confirmed - Material Take Off computes the half areas of the materials,  when you have more than one baselines.

This happens in 2015? I know the last time I saw it was in 2014 "

 

Unbelievable but true. 

Very unprofessional behavior from Autodesk.

Its not a bug. It's a disaster.

Its been out from the date that 2014 Sp1 came out and continue in 2015. 

I,m still using Civil 3d 2013 which i think its the most stable version. After Sp2 it Works in Windows 8. And i dont think im going to upgrade.

All of these make me to look Bentleys open Road. If in the next thay have dynamic annotation I will make the transition.

Civil 3d was a very prommised product which "i love", but i don't like at all autodesk support. Its not acceptable bugs like materiall take off to remain 6 months. Its a work tool, not a toy.

 

Civil 3d 2013. Also i'm trying Civil 3d 2015
Win 7 Ultimate x64 OCZ RevoDrive 240GB
Intel i7 930 Ati Firepro V7800 12 GB Ram

Valued Mentor
engrtech
Posts: 765
Registered: ‎05-05-2008
Message 7 of 146 (2,113 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 12:50 PM in reply to: engrtech

13. Unconfirmed - Cannot copy a layout by selecting a layout tab, hold CTRL and drag left or right. (Just started an SR)

IDSP 2015
Windows 8.1 Pro 64-bit
8GB RAM
*Expert Elite*
rkmcswain
Posts: 3,650
Registered: ‎11-13-2006
Message 8 of 146 (2,098 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 01:14 PM in reply to: engrtech

I added your confirmed ones to my list here. Thanks.

Valued Mentor
engrtech
Posts: 765
Registered: ‎05-05-2008
Message 9 of 146 (2,096 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 01:30 PM in reply to: engrtech

14. Unconfirmed - Selecting more than 9 layers in the layer manager, then doing a mass property change (such as freezing) results in the selection set disappearing after the change. You have to reselect all the layers to apply another change.

IDSP 2015
Windows 8.1 Pro 64-bit
8GB RAM
Valued Mentor
engrtech
Posts: 765
Registered: ‎05-05-2008
Message 10 of 146 (2,087 Views)

Re: C3D 2015 - List of Current Bugs/Issues

05-05-2014 02:03 PM in reply to: engrtech

15. Unconfirmed - Parking Tools dynamic blocks can't be inserted or edited from the tool palettes window as they aren't in the correct folder. The paths are pointing to C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2015\Sample\Dynamic Blocks\ and they are installed in C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2015\C3D\Sample\Dynamic Blocks

 

 

IDSP 2015
Windows 8.1 Pro 64-bit
8GB RAM
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.