AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
New Member
kayakfun
Posts: 2
Registered: ‎04-24-2013
Message 1 of 4 (180 Views)

block issues 2000 to 2013

180 Views, 3 Replies
04-24-2013 10:05 AM

I am having trouble with drawings from a survey company. They are using AutoCAD 2000 and we have AutoCAD 2013 Civil 3D. We sent them a drawing that has all the blocks for the symbols for them to use. When we get drawings back from them there are missing symbols. The same symbols each time. Does anyone have any idea why this is happening or a fix for it?

*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,642
Registered: ‎12-18-2002
Message 2 of 4 (178 Views)

Re: block issues 2000 to 2013

04-24-2013 10:12 AM in reply to: kayakfun

As a test, don't use SAVEAS to save the drawing to 2000 format, use EXPORTTOAUTOCAD2000. Do you still get the same results?. If so, post your drawing.

 

Last resort, get a new surveyor who has modern software. :smileywink:

 

Tim

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
*Expert Elite*
mathewk
Posts: 2,757
Registered: ‎07-09-2003
Message 3 of 4 (170 Views)

Re: block issues 2000 to 2013

04-24-2013 10:51 AM in reply to: kayakfun
Maybe they're deleting them. Maybe they inserted another block with the same name and it overwrote yours. I suspect it's user error on their part but it's impossible to know without seeing what they're doing. Is it blocks or is it civil 3d points with styles? If it's points then Tim's suggestion is perfect.
Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
New Member
kayakfun
Posts: 2
Registered: ‎04-24-2013
Message 4 of 4 (128 Views)

Re: block issues 2000 to 2013

04-25-2013 07:16 AM in reply to: kayakfun

As I dug a little more into it I found out that the blocks are annotative objects with scaling/positioning. As I understand AutoCAD 2000 cannot handle these objects the way they are. I had the surveyer redefine the blocks so they do not have anything associated with them and it seems to work. Thanks for the suggestions.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.