AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Contributor
sobhani_sh
Posts: 16
Registered: ‎09-27-2009
Message 1 of 5 (482 Views)
Accepted Solution

bak file not created

482 Views, 4 Replies
11-07-2012 07:44 AM

please help,

my civil 3D 2012 doesn't save BAK files. "create backup copy with each save" is ticked in option menu, but it doesn't create BAK. My file crashed yesterday and I lost one day work.

Anybody have a solution for this?

thanks,

 

Shahrokh Sobhani
Civil Engineer
SNC Lavalin Inc.,
Toronto, Canada

Another option is check the path in the MOVEBAK command. Someone my have changed the path associated with it. I always set the MOVEBAK path to a location in my machine so all my bak files are in 1 location.

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,667
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 5 (479 Views)

Re: bak file not created

11-07-2012 07:56 AM in reply to: sobhani_sh

Please call your IT department: they're gonna find those .BAK in your hard disk, unless you saved directly on network server without full permissions. 

Distinguished Contributor
sadkuh
Posts: 175
Registered: ‎03-04-2008
Message 3 of 5 (475 Views)

Re: bak file not created

11-07-2012 08:07 AM in reply to: sobhani_sh

Another option is check the path in the MOVEBAK command. Someone my have changed the path associated with it. I always set the MOVEBAK path to a location in my machine so all my bak files are in 1 location.

*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,591
Registered: ‎12-18-2002
Message 4 of 5 (469 Views)

Re: bak file not created

11-07-2012 08:12 AM in reply to: sobhani_sh

Set ISAVEBAK to 1. If set to 0, no backup is created.

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Contributor
sobhani_sh
Posts: 16
Registered: ‎09-27-2009
Message 5 of 5 (468 Views)

Re: bak file not created

11-07-2012 08:19 AM in reply to: sobhani_sh
 
when i saved the file I got this message at command line:
qsave Unable to transmit selected drawing file.

 

lynnnester had answered this in another post and it worked :

 

 

You'll get that message after changing the save location for the .bak files.  By default, AutoCAD creates the backups in the same directory as the drawing, so I'd say someone changed the save location with MOVEBAK (Express Tools > File Tools > Move Backup Files)

 

 

 

 

Shahrokh Sobhani
Civil Engineer
SNC Lavalin Inc.,
Toronto, Canada
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.