AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Contributor
derel
Posts: 42
Registered: ‎01-26-2006
Message 1 of 5 (287 Views)
Accepted Solution

Automatically set FACETDEV variable

287 Views, 4 Replies
10-15-2012 09:40 AM

Does anyone know how you can set the FACETDEV variable in the acaddoc.lsp file or some other automatic way? Having to set it manually every time you open a file with a pipe shown in crossing profile or section is just annoying.  FACETDEV doesn't seem to be recognized by the SETVAR method like most other settings which I set in my acaddoc.lsp.

 

Has anyone done this?

We set it once in the base template, and it never changes from that setting. Been like that for years now.

FACETDEV is a command, not a system variable.

 

Use (command "FACETDEV" 1) or whatever value you want to set.

 

or

 

(vl-com-load)

(vl-cmdf "FACETDEV" 1)

 

Tim

 

Distinguished Mentor
castled071049
Posts: 823
Registered: ‎11-15-2005
Message 2 of 5 (285 Views)

Re: Automatically set FACETDEV variable

10-15-2012 09:47 AM in reply to: derel

We set it once in the base template, and it never changes from that setting. Been like that for years now.

*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 6,100
Registered: ‎05-21-2003
Message 3 of 5 (279 Views)

Re: Automatically set FACETDEV variable

10-15-2012 10:40 AM in reply to: derel

This format will work for setting it through lisp:

 

(command "FACETDEV" "0.152")

 

However I don't know if it will work at the point the acaddoc.lsp is being loaded.

 

Allen

 

BTW I tried it as an environmental variable also and that didn't work either.

*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,699
Registered: ‎12-18-2002
Message 4 of 5 (277 Views)

Re: Automatically set FACETDEV variable

10-15-2012 10:42 AM in reply to: derel

FACETDEV is a command, not a system variable.

 

Use (command "FACETDEV" 1) or whatever value you want to set.

 

or

 

(vl-com-load)

(vl-cmdf "FACETDEV" 1)

 

Tim

 

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Active Contributor
derel
Posts: 42
Registered: ‎01-26-2006
Message 5 of 5 (275 Views)

Re: Automatically set FACETDEV variable

10-15-2012 10:43 AM in reply to: derel

Thanks guys - didn't think about it being set and sticking in the template.

 

The command "facetdev" 0.01 did the trick in the acaddoc.lsp

 

Thanks!

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!