AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,298
Registered: ‎07-22-2003
Message 61 of 90 (2,284 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-15-2013 12:28 PM in reply to: boodytfah

Civil 3D 2013, or any other previous version, was not designed for, and is not supported on, Win8 !!!!

Jeff_M, also a frequent Swamper
Valued Contributor
mbcastle
Posts: 67
Registered: ‎09-24-2008
Message 62 of 90 (2,265 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-15-2013 03:45 PM in reply to: Jeff_M

Why not just click past these threads instead of getting all worked with your shouting, red letters? :smileywink:

Mark Castle
Civil 3D 2014, SP1
Win 8.1 64-Bit, 8 GB RAM
Core 2 Duo 6400, Quadro FX 580
*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,298
Registered: ‎07-22-2003
Message 63 of 90 (2,263 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-15-2013 03:47 PM in reply to: mbcastle

I'm not at all worked up, just trying to help those who apparently haven't seen the news. :smileyhappy:

Jeff_M, also a frequent Swamper
*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,736
Registered: ‎08-01-2008
Message 64 of 90 (2,252 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-16-2013 01:44 AM in reply to: fayoud
they have probably seen it but they haven't read it. .....
neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 240Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
Member
AQUARI
Posts: 4
Registered: ‎03-04-2013
Message 65 of 90 (2,189 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-18-2013 03:23 AM in reply to: Xv15

Hello,

After using Windows 8 more than a month I had a lot of problems with a different kind of software. The changes which have made Microsoft are quite serious. Don't even understend why they call it Win 8... 

So we must be patient :smileyhappy:

 

As I say before I did few things I’ve found here and I am positive that this may help to some people.

I hope no one will be angry, I just want to help.  

So  there it is:

  1. PROGRAM COMPATIBILITY SET TO WINDOWS 7 IN PROPERTIES WHEN RIGHT CLICKING ON THE ICON.
  2. DOWNLOAD AND INSTALL AutoCAD Civil 3D 2013 Service Pack 1.
  3. I also used the rest of the things “Xv15” suggested. May be they are helpful too :smileyhappy:
Active Member
rgraffe
Posts: 8
Registered: ‎02-03-2012
Message 66 of 90 (2,059 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-22-2013 01:00 PM in reply to: AQUARI

Still waiting for a patch from autodesk for Civil 3d.

They knew about Windows 8 a long time ago.

Fortunately I run my Civil 3d in hyperterminal (Windows 7 in hyperterminal) on my Windows 8 machine with no problems whatsoever.  Hyperterminal comes with Windows 8 - you just have to load it from "turn windows features on and off".

*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,850
Registered: ‎05-21-2003
Message 67 of 90 (2,053 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-22-2013 01:10 PM in reply to: rgraffe

I think you'll have a lot of waiting to do. But that's a very good tip. Some people are stuck in the middle because C3D isn't Win 8 compatible but they've been given new computers with Win 8. If you're a large enough organization it isn't a problem. You can get the older OS loaded. But the smaller shops can have trouble.

 

Allen Jessup

Active Member
rgraffe
Posts: 8
Registered: ‎02-03-2012
Message 68 of 90 (2,052 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-22-2013 01:34 PM in reply to: Jeff_M

I work for a government organization and we currently are running 7 licenses of civil 3d and a few regular autocad machines.  The IT department wants to upgrade all machines to Windows 8.  I am currently the only one in our department running Windows 8.  I have been asked to purchase an upgrade (with subscription) for our licenses but will not until Civil 3d has compatibility with Windows 8.

*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,850
Registered: ‎05-21-2003
Message 69 of 90 (2,047 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-22-2013 01:42 PM in reply to: rgraffe

That's a very sensible position. You must work for a progressive government agency. Here I'm one of the few running Win 7. Most are still on XP!

 

Allen Jessup

*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,298
Registered: ‎07-22-2003
Message 70 of 90 (2,033 Views)

Re: Autocad Civil 3d 2013 & Windows 8

03-22-2013 02:21 PM in reply to: rgraffe

Why is it everyone expects Autodesk to release a patch for their products, so they will work with a new OS? Why aren't they all complaining to MS for releasing on OS that is not compatible with their current software? It seems to me that MS is the company that dropped the ball on this, NOT Autodesk.

 

Just my humble opinion.

Jeff_M, also a frequent Swamper
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.