AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,319
Registered: ‎09-04-2006
Message 1 of 6 (180 Views)
Accepted Solution

Assign pay item to closed areas

180 Views, 5 Replies
10-31-2012 11:24 AM

Is there a way to assign pay items to a selection set of closed areas? The tool seems to only allow the user to pick one object at a time.

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com

Yes, there is.  You need to select the items first then hit this button.

 

1.png

*Expert Elite*
mathewk
Posts: 2,767
Registered: ‎07-09-2003
Message 2 of 6 (163 Views)

Re: Assign pay item to closed areas

10-31-2012 04:02 PM in reply to: Neilw

Yes, there is.  You need to select the items first then hit this button.

 

1.png

Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,319
Registered: ‎09-04-2006
Message 3 of 6 (160 Views)

Re: Assign pay item to closed areas

10-31-2012 04:25 PM in reply to: mathewk

I must be doing something wrong in my workflow. Can you show it on JING using the Quantities 4 turorial drawing/?

 

Hold on, I think I see how it works. I thought you had to use the Closed Area tool for closed poly's but I see now you can use the Apply to Objects tool as well. It just doesn't highlight the selection with hatches like to Closed Area tool does.

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
*Expert Elite*
mathewk
Posts: 2,767
Registered: ‎07-09-2003
Message 4 of 6 (152 Views)

Re: Assign pay item to closed areas

10-31-2012 04:41 PM in reply to: Neilw

I don't have Jing and this isn't the tutorials drawing.

http://www.youtube.com/watch?v=F_Ewf0ecf4s&feature=youtu.be

Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,319
Registered: ‎09-04-2006
Message 5 of 6 (149 Views)

Re: Assign pay item to closed areas

10-31-2012 04:51 PM in reply to: mathewk

It makes me wonder why they have a button for closed areas since the Add to Objects tool does the job, and more efficiently.

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
*Expert Elite*
mathewk
Posts: 2,767
Registered: ‎07-09-2003
Message 6 of 6 (146 Views)

Re: Assign pay item to closed areas

10-31-2012 05:04 PM in reply to: Neilw
I guess the other one creates a hatch at the same time if someone wants. Matt Kolberg, Applications Specialist c: 604.803-5963 Improving field to finish productivity cansel.ca [Description: Description: Description: http://www.googleplus-vs-facebook.com/facebook.png] <> [Description: Description: Description: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQkxJl0nu584FrSblIknohzw0tAMtmGSSs9hAnxRS6kFOpzPYmvXQ] <>
Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!