AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Contributor
fuglsang1000
Posts: 19
Registered: ‎08-30-2011
Message 1 of 4 (700 Views)

Adding a corridor surface to a the eg surface?

700 Views, 3 Replies
03-06-2012 04:35 AM

I am trying to visualize a road project. The problems is, whenever the corridor surface goes below the EG surface (when the road is in cut) the EG surface is the only visible surface.

 

I sort of need to subtract the corridor surface from the EG surface, or merge the both surfaces into one.

 

Anyone knows how to do this?

 

Iam using civil3D 2012 and 3d MaxDesign 2012

 

-thanks

 

 

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,327
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 4 (694 Views)

Re: Adding a corridor surface to a the eg surface?

03-06-2012 05:27 AM in reply to: fuglsang1000

Create a new surface.  Expand Definition, right-click on edits and choose Paste Surface.  Paste the existing first, then paste the corridor surface.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
neilyj
Posts: 3,756
Registered: ‎08-01-2008
Message 3 of 4 (680 Views)

Re: Adding a corridor surface to a the eg surface?

03-06-2012 07:53 AM in reply to: TRogers

I'd also extract the corridor surface boundary and add to the existing as a non destructive breankline - this will give the surface better definition

neilyj
(No connection with Autodesk other than using the products in the real world)


IDSP Premium 2015 (mainly Civil 3D 2015 UKIE & Infraworks with some limited 3ds Max Design)
Win 7 Pro x64, 240Gb SSD, 1Tb HDD
32Gb Ram Intel Xeon CPU E5-2650 v2 @ 2.6GHz (32 CPUs), ~2.6GHz
NVIDIA Quadro K4000, Dual 27" Monitor, Dell T5610
New Member
rafa8790
Posts: 1
Registered: ‎03-21-2012
Message 4 of 4 (617 Views)

Re: Adding a corridor surface to a the eg surface?

03-21-2012 11:30 AM in reply to: fuglsang1000
Hi,

I think I had the same problem, I exported the corridor surface to a XML and then it became a Thin surface. 

Then I could paste it to the EG. 

Regards,

Rafa8790

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.