AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
Rainman1
Posts: 312
Registered: ‎11-14-2007
Message 1 of 4 (263 Views)
Accepted Solution

Add Section View Grid Lines

263 Views, 3 Replies
02-06-2014 06:04 AM

Please see attachment. The first page is what we have, the second page is what we want. I have been asked to add .2m interval gridlines to our section view style (red lines on page 2). Not sure if I actually have to add linework or edit existing? I've looked for grid interval but cannot find it in the style?

Edit the Section View Style.

Settings Tab of Toolspace>Section View>Section View Styles>Horizontal Axis and Vertical Axis Tabs.

Set Minor Tick Intervals for each to 0.2m.

 

Also on the Display Tab verify Grid Horizontal Minor & Grid Vertical Minor are set to display.

 

If you edit the in use style the minor grids will appear on the existing section views.

 

 

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,662
Registered: ‎09-15-2010
Message 2 of 4 (253 Views)

Re: Add Section View Grid Lines

02-06-2014 06:16 AM in reply to: Rainman1

Edit the Section View Style.

Settings Tab of Toolspace>Section View>Section View Styles>Horizontal Axis and Vertical Axis Tabs.

Set Minor Tick Intervals for each to 0.2m.

 

Also on the Display Tab verify Grid Horizontal Minor & Grid Vertical Minor are set to display.

 

If you edit the in use style the minor grids will appear on the existing section views.

 

 

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Distinguished Contributor
Rainman1
Posts: 312
Registered: ‎11-14-2007
Message 3 of 4 (241 Views)

Re: Add Section View Grid Lines

02-06-2014 06:45 AM in reply to: Rainman1

Ok, it works with the horizontal but not the vertical grid. See attachment. All layers are on?

Distinguished Contributor
Rainman1
Posts: 312
Registered: ‎11-14-2007
Message 4 of 4 (233 Views)

Re: Add Section View Grid Lines

02-06-2014 06:58 AM in reply to: Rainman1

Got it!! On the Vertical Axis tab I had to set the "left" and "right" axis to 0.2. I was just changing the "Center" axis. Thank you.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!