AutoCAD Architecture General Discussion

AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
*Expert Elite*
2,767 Posts
299 Kudos
Registered: ‎12-09-2003
Post 41 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

08-05-2009 03:02 PM in reply to: *Poster
Both ACA 2009 and ACA 2010 have 64-bit versions on the installation disks; you should not need to jump through hoops as was necessary for the 2008 version.
David Koch
Contributor
16 Posts
1 Kudo
Registered: ‎09-01-2009
Post 42 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

05-01-2010 07:58 PM in reply to: *Poster
Poster,

It seems that this workaround is no longer applicable to the downloadable versions of AutoCAD v2011. I can no longer find a file named ACA.msi although there is a file named ACAD.msi in the pathway of x86\acad that had the two "CheckFor64BitOS" lines in it. I modified it okay. However, the Setup.ini file doesn't have the "PLATFORM=NO_WOW_64_PROCESS" line in it any longer. The platform requirement section now says:
OSMAJVER=5
OSMINVER=1
SPMAJVER=2

I suspect that modifying these numbers may set the maximum and minimum OS versions that this installer will work with. Anyone know how these should be set to achieve installation of the 32-bit AutoCAD on a 64-bit OS? Regrettably, these are the same values that I find in the setup.ini file of the 64-bit Revit installer so maybe I'm barking up the wrong tree here.

There are some lines at the beginning of the setup.ini file that got me some headway. They were originally:
X86_IMAGE_PATH=X86
X64_IMAGE_PATH=X64

I modified the second line to read: X64_IMAGE_PATH=X86 and this got the installer to get a little further. However, the installer still eventually stops and tells me that this version of AutoCAD v2011 cannot be installed on the current operating system. This is true even if I set the setup.exe to run in compatibility mode.

Before anyone here says "just install the 64-bit version." Let me say that I'm needing to get my SSDCP add on software to work and it's only compatible with 32 bit AutoCAD.
New Member
2 Posts
0 Kudos
Registered: ‎06-26-2010
Post 43 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

06-26-2010 09:18 PM in reply to: tstahlnecker

This patch can be used to apply the required changes to your autocad 2010 or 2011 (32 bit) installer MSI (acad.msi or ...)  to be compatible with 64 bit windows operating systems (XP, Vista, Seven).

It can also patch other Autodesk 32 bit installers as well.

http://www.multiupload.com/FL6FCIMJ89

Contributor
24 Posts
1 Kudo
Registered: ‎12-15-2005
Post 44 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

08-18-2010 10:36 AM in reply to: David_W._Koch

That option seems $149 more expensive too.

New Member
2 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-08-2011
Post 45 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

08-08-2011 11:10 AM in reply to: David_W._Koch

The availability of a 64bit version of Autocad is not the issue.  If you have third party application that require the 32bit version of autocad, that is what needs to be installed.  There should be no reason the 32bit version would not run on a 64bit OS.  Not sure why Autodesk is preventing this.  I too am looking for a workaround on this issue...

New Member
2 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-08-2011
Post 46 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

08-08-2011 11:51 AM in reply to: *Poster

This does not work for AutoCAD 2011.  Is there a workaround for AutoCAD 2011??

New Member
2 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-07-2009
Post 47 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

03-06-2012 07:11 AM in reply to: David_W._Koch

Hello,

 

Apparently the link to http://www.multiupload.com/FL6FCIMJ89 does not work anymore.

 

Does anyone have the patch mentioned and if so could you please make it available again for upload?

 

I have the same isuee with AutoCAD 2012 and W7 64bits.

 

Thanx.

 

Active Member
8 Posts
0 Kudos
Registered: ‎08-20-2011
Post 48 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

05-30-2012 03:42 PM in reply to: David_W._Koch

How about the 32bit SP1 update on windows 7 64 bit? You can install autocad 2008 32bit on 64bit OS, but can you install the service packs?

New Member
2 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-07-2009
Post 49 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

05-31-2012 01:28 AM in reply to: mikefr

No issue for me anymore. The longbow converter works like a charm.

I installed AutoCAD 2012 32 bits (with the Longbow converter) for third party functionality and AutoCAD 2013 64 bits on my W7 64bits workstation. Works great, no problems.

New Member
1 Posts
0 Kudos
Registered: ‎07-24-2012
Post 50 of 51

Re: Updated Workaround instructions for 64 Bit OS Install

07-24-2012 12:34 AM in reply to: *Poster

Failed open MSI Database C:\Autocad\acad.msi

I am stark in this point  if anybody can advice me. Please let me know what I need do   

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!